Política

sudan

El Regne Unit ha evacuat 900 persones del Sudan des de l’alto el foc

L’executiu britànic no pot garantir que els vols puguin continuar un cop acabi la treva

El Regne Unit ha evacuat a 897 persones de Sudan en vuit vols des que va començar l’alto el foc al país i espera continuar facilitant la sortida de ciutadans britànics fins que acabi la treva, segons ha informat aquest dijous el ministeri d’Exteriors.

El cap del Foreign Office, James Cleverly, ha explicat a la BBC que no hi ha garanties que els vols d’evacuació puguin continuar més enllà d’aquesta mitjanit, si torna a esclatar la violència entre les faccions enfrontades. “No podem predir exactament què ocorrerà quan acabi l’alto el foc, però el que sabem és que serà molt més difícil, potencialment impossible” continuar amb els rescats, ha afirmat.

“Per aquest motiu, el que estem traslladant als ciutadans britànics és que si encara estan dubtant, si estan valorant les seves opcions, el nostre ferm consell és que vagin al (aeròdrom de) Wadi Saeedna mentre la treva està en peu”, ha manifestat el ministre d’Exteriors.

El govern britànic ha indicat que uns 2.000 ciutadans britànics s’han registrat en els formularis per a rebre ajuda consular a Sudan, si bé s’estima que hi ha unes 4.000 persones amb passaport britànic al país.

L’executiu britànic ha rebut crítiques en els últims dies per haver començat a evacuar als seus ciutadans més tard que altres països europeus. “Diferents països afronten circumstàncies diferents”, va afirmar el ministre a aquest respecte.

“Hi ha països els ciutadans dels quals tendeixen a viure en comunitats d’expatriats tancades, geogràficament ben localitzades, i és més fàcil per a ells moure’s en grup, és més fàcil evacuar-los”, s’ha justificat.

El Foreign Office ha informat així mateix que ha enviat al seu ambaixador a Sudan, Giles Lever, a Etiòpia, des d’on continuarà treballant en les operacions britàniques a Khartum. Lever estava de “vacances” a Londres quan va esclatar la violència a Sudan, segons va revelar el diari “The Times”, i ja no va poder tornar al país per a coordinar des d’allí l’evacuació dels ciutadans del Regne Unit. n



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries