Política

Estat espanyol

González Pons: “El CIS és avui finançament il·legal del PSOE”

L’eurodiputat del PP acusa els socialistes d’utilitzar les enquestes públiques per als seus interessos electorals

Calviño replica que el Partit Popular “està nerviós” i ara ataca les enquestes

L’eurodiputat i vicesecretari d’Institucional del PP, Esteban González Pons, ha acusat el PSOE d’utilitzar el Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) per realitzar els estudis que li interessen i ha advertit que cal investigar la gestió de l’ens sota el govern socialista.

“Penso que el CIS és avui finançament il·legal del Partit Socialista”, ha denunciat González Pons en una entrevista a La Hora de La 1 de RTVE.

A parer seu, el PSOE utilitza el CIS no només per fer els estudis que interessen, “no al govern”, sinó al partit i també “publicar els resultats que li interessen” i que “col·laboren amb la propaganda que fa”. Segons ell, “ja ningú es creu allò que diu CIS i no és cas per agafar’s-ho en broma sinó molt seriosament”.

El popular ha negat estar acusant el PSOE de cap delicte, però ha dit que la propera legislatura caldri “investigar com ha funcionat el CIS i aleshores prendre les mesures que siguin pertinents”. “Si el que està passant al CIS passés a una institució europea, en aquest moment hi hauria una comissió d’investigació per veure qui es beneficia dels errors del CIS”, ha afirmat.

El polític conservador ha reaccionat així als resultats del darrer baròmetre del centre sociològic públic, que mantenen el PSOE en la primera posició (30,4 %) si es produïssin ara unes eleccions legislatives a l’Estat, quatre punts per davant de l’estimació que atorga al PP (26,1 %), un pronòstic que divergeix d’altres enquestes que coincideixen en situar els populars al capdavant.

González Pons també ha relacionat amb suposats interessos electorals del PSOE l’exhumació el proper dilluns de les restes del fundador de la Falange, José Antonio Primo de Rivera, del Valle de los Caídos, tot i que ha reconegut que el trasllat del cos ha estat sol·licitat per la família del líder feixista.

“Franco va ser exhumat en unes eleccions, José Antonio en unes altres, i per a les pròximes no sé si els queda alguna exhumació”, ha ironitzat.

Nerviosisme de l’oposició

La vicepresidenta del govern espanyol Nadia Calviño ha interpretat els comentaris de González Pons sobre el baròmetre del CIS com un senyal que “el PP està nerviós”.

En una atenció als mitjans a Pamplona, la ministra ha dit que li fa la “impressió” que “el PP, i en particular el senyor González Pons, està molt nerviós”. “Fa unes setmanes [González Pons] va publicar un missatge amenaçant un vicepresident de la Comissió Europea, ara llança atacs contra les estadístiques i enquestes. Jo no li donaria més importància”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries