Política

Acord per aprovar la llei estatal de l’habitatge

PSOE i Podem desencallen la norma, que es va aprovar fa més d’un any al Consell de Ministres, amb el suport d’ERC i Bildu

Inclou la contenció de lloguer en les zones molt tensades

Després de mesos d’estancament i a les portes de les eleccions municipals, els dos socis del govern espanyol han aparcat les seves diferències i han arribat a un acord amb ERC i Bildu per aprovar de forma definitiva la llei d’habitatge. Aquesta era una de les lleis estrella del govern de coalició i un de les condicions del pacte entre les dues formacions polítiques. Durant molt de temps, el tema de la limitació dels preus del lloguer havia impedit la seva tramitació, sobre tot per les reticències del PSOE a la seva limitació. Avui ERC i Bildu ja han anunciat l’acord preveu contenir el lloguer, en particular d’aquelles zones tensades on les rendes s’han multiplicat els darrers anys.

La llei d’habitatge, que ja havia tensat la coalició del govern espanyol a l’hora de pactar els pressupostos de l’Estat de 2021, va ser aprovada pel Consell de Ministres fa més d’un any, el febrer del 2022. Tot i no agradar a les entitats que lluiten pel dret a l’habitatge, per entendre que no dona resposta a l’emergència habitacional crònica i no planteja cap solució efectiva per acabar amb els desnonaments, i garantir un habitatge digne, la llei no ha aconseguit desbloquejar-se fins ara. S’havia d’haver aprovat abans de finals d’any però seguia encallada en fase d’esmenes al Congrés dels Diputats. Finalment, i un cop tancat l’acord, es podrà aprovar les pròximes setmanes, a les portes de les eleccions autonòmiques i municipals del 28 de maig. Ja feia dies que el president i la vicepresidenta s’hi havien posat en en les negociacions per poder presentar la llei quan abans millor. Ara falta conèixer la lletra petita de la norma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells a Dresden

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona

Els Comuns reivindiquen les escoles rurals i els consultoris mèdics

Regencós

El PP aposta per la simplificació administrativa

girona
política

Alejandro Fernández s’embolcalla en la “tolerància zero” d’Albiol

barcelona
política

Puigdemont crida a la màxima mobilització el 12-M per “aixecar Catalunya”

barcelona
política

Aragonès tira d’èpica recordant Macià, Companys, Irla i Tarradellas

barcelona
xina

Xi Jinping viatja a Europa per estrènyer relacions bilaterals

barcelona
argentina

Milei acusa Sánchez de posar en risc les dones i la unitat d’Espanya

barcelona