Política

Montilla apel·la a Tarradellas per afirmar que l'autogovern es guanya amb "la raó"

El president de la Generalitat participa en un homenatge en el vintè aniversari de la mort del seu predecessor

El president català, José Montilla, ha apel·lat aquest dimarts a la figura de l'expresident de la Generalitat Josep Tarradellas, "que sabia que l'autogovern s'havia de guanyar convencent", per recordar que només amb "la raó" Catalunya obtindrà més competències i un millor finançament.

Montilla ha participat aquesta tarda en l'ofrena floral i en la missa que s'ha celebrat a Cervelló, vila natal de l'expresident català, amb motiu del vintè aniversari de la mort de Tarradellas, el president de l'exili que va aconseguir restablir la Generalitat després del franquisme.

Durant l'acte, Montilla ha estat acompanyat del president del Parlament, Ernest Benach, i de l'alcalde de Cervelló, Angelino Maestro, així com del fill de Tarradellas, Josep Tarradellas.

Montilla creu que Tarradellas "ha servit de guia en l'exercici de les responsabilitats polítiques i de govern" de les persones que l'han succeït al capdavant de la Generalitat, un exemple a seguir que, en el moment en què la Generalitat negocia el nou sistema de finançament en aplicació del nou Estatut, ha servit a Montilla per afirmar que "l'autogovern es deu aconseguir amb la raó i apostant pel diàleg".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.