Política

Rajoy i Aguirre llancen models contraposats en un tens cara a cara

crisi al PP

Vint-i-quatre dies i, de moment, una sola candidatura. Però ahir, a San Sebastián de los Reyes, un dels feus socialistes que en les últimes eleccions van caure del costat popular, Mariano Rajoy i Esperanza Aguirre van desplegar en un sopar el primer cara a cara en el qual es va posar de manifest més que mai els dos models contraposats que aspiren, d'una manera o altra, a governar el PP a partir del congrés del 20, 21 i 22 de juny.

Aixecant una expectació inusitada i en un ambient que es podia tallar amb un ganivet, Aguirre va ser la primera a parlar apostant per un PP que segueixi "defensant els mateixos valors i principis sense canvis radicals, que ningú no entendria". Resposta de Rajoy a la jugular: "Un partit, a més d'idees, són candidats i persones". Dit sigui de passada, Rajoy encara va lluir el seu passat d'home dur contra el pla Ibarretxe, ETA i l'Estatut.

Com captar nou vot
Però per a la lideresa tot això ja és aigua passada i Aguirre va preferir parlar de futur i de com guanyar d'una vegada unes eleccions generals. Segons la presidenta de la comunitat de Madrid, cal seguir en la mateixa línia i no variar-la ni una mica si el que vol el PP és acabar captant vot socialista. I què va dir Rajoy, en aquest punt? Doncs just el contrari: que Espanya és diversa i que l'única manera d'arribar a recollir 12 o 13 milions de vots és el "centre reformista". "El diàleg és bo amb qui vulgui ser lleial", va apuntar.

Mentre l'exministre Juan Costa es deixa estimar per fer una llista alternativa a Rajoy, l'ala dura del partit va desplegar ahir dirigents de l'entorn d'Eduardo Zaplana i de José María Aznar com Alejandro Ballestero i Carlos Aragonés per burxar encara més en la dèbil línia de flotació de l'actual direcció. "Hi ha un seriós problema de lideratge i de model de lideratge", va etzibar Ballestero. Aragonés va subscriure l'article publicat per Gabriel Elorriaga dilluns. "És un article molt raonable i molt atendible", va apuntar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.