Política

Putin assegura que Rússia aconseguirà “pas a pas” els seus objectius a Ucraïna

Protagonitza el discurs sobre l’estat de la nació, on anuncia que abandona el tractat de reducció d’armes nuclears signat amb els EUA

El president rus, Vladímir Putin, ha assegurat avui que Rússia aconseguirà “pas a pas” els seus objectius a Ucraïna, al temps que va qualificar de “difícil” el moment que viu el país. “Per garantir la seguretat del nostre país, per eliminar l’amenaça que representa el règim neonazi que va sorgir a Ucraïna després del cop del 2014, es va decidir realitzar una operació militar especial. Pas a pas, amb cura i consistentment, aconseguirem els objectius que afrontem”, ha dit durant el seu discurs sobre l’estat de la nació i davant les càmeres del Parlament.

El líder rus ha acusat Occident d’aspirar al “poder il·limitat”, mentre que Moscou “defensa casa seva”, al temps que ha anunciat que abandona el tractat de reducció d’armes nuclears signat amb els EUA, que limita les dimensions de l’arsenal de les dues potencies mundials.

D’altra banda, Vladímir Putin ha deixat una porta oberta a presentar-se a la reelecció: “Vull subratllar que les eleccions, tant les locals com les regionals de setembre d’aquest any com les presidencials del 2024 tindran lloc en estricta consonància amb la legislació, respectant tots els procediments democràtics constitucionals”.

En dirigir-se a les dues cambres del Parlament per primer cop des de fa gairebé dos anys, Putin es referia a la controvertida reforma constitucional del 2020, que li permetrà presentar-se a la reelecció el 2024 i el 2030. Putin, de 70 anys, va arribar al poder l’any 2000, va ser reelegit el 2004, va exercir quatre anys com a primer ministre, va tornar al Kremlin el 2012 i va ser de nou reelegit el 2018. Alguns analistes apunten que en cas de derrota a la campanya militar a Ucraïna o declaració de llei marcial, els comicis presidencials podrien ser ajornats indefinidament.

L’empresonat líder opositor rus, Alexéi Navalni, va assegurar hores abans que Rússia està patint una “derrota militar” en tota regla a Ucraïna i va presentar un programa polític per a una postguerra sense Putin. Navalni, que compleix nou anys de presó, va apostar per “desmuntar” a les urnes el que va titllar de “dictadura” de Putin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del dimitit cap d’Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona
estats units

La Fiscalia vol més multes per a Trump per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
política

Vergés: “Apostem per un turisme de qualitat i desestacionalitzat”

capmany
GIRONA

El PSC proposa desencallar “infraestructures bàsiques” a la demarcació

GIRONA