Política

Borràs, sobre l’absència d’ERC al TSJC: “Ja m’han jutjat i han vulnerat la meva presumpció d’innocència”

“La meva causa no té res a veure amb l’1-O sinó amb utilitzar motius judicials per apartar-me políticament”, afirma

La presidenta de Junts i presidenta suspesa del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, ha considerat que l’absència d’ERC en l’acte de suport divendres davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), on comença el seu judici per irregularitats quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) és “coherent” amb la postura que ja van tenir a la cambra catalana quan la van “apartar” de la presidència el 28 de juliol de l’any passat. “Ja m’han jutjat i han vulnerat la meva presumpció d’innocència”, ha criticat en una entrevista a Els matins de TV3. Borràs ha assegurat que la seva causa “no té res a veure amb l’1-O. És un procés de lawfer, una estratègia de persecució política, utilitzar motius judicials per apartar-me políticament, utilitzar mecanismes judicials per perseguir políticament”. Una estratègia que ha dit que es feia abans de l’1-O i s’ha seguit fent després de l’1-O.

En aquest sentit, ha lamentat que persones que també han patit persecució política, com per exemple Josep Maria Jové, no estiguin presents divendres.

Borràs ha assegurat que fins ara “no ha estat un procediment amb garanties” ni “just” i ha defensat la seva innocència davant les acusacions: “Mai ningú podrà acreditar que hi ha hagut ni un sol euro de diner públic que no s’hagi dedicat a allò que estava previst”, ha defensat.

Preguntada per si l’alcaldable de Junts Xavier Trias l’acompanyarà divendres, Borràs ha assegurat que en un acte aquest dilluns a Barcelona li va donar el seu suport. “Em quedaré amb les persones que vulguin i puguin venir”, ha remarcat,

L’independentisme

Sobre la legislatura després de la sortida de Junts del govern, Borràs ha lamentat “el viratge en direcció contrària” que ha fet el govern en una legislatura que havia de “fer via cap a la independència”. “Es evident que el 52% de la majoria independentista ha saltat pels aires. Tots hi tenim una part de responsabilitat, però qui encapçala i qui va rebre aquesta confiança és qui més responsabilitat té”, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona