Política

Elena diu que el pressupost és l’aposta “més clara” per la seguretat pública

El conseller destaca que els comptes permeten fer créixer els cossos de Mossos, Bombers i Agents Rurals

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha afirmat aquest dilluns que el pressupost del 2023 és el que aposta d’una manera “més clara” per la seguretat pública “en tota la història de la Generalitat”. En comissió parlamentària per presentar el pressupost del seu departament, Elena ha destacat que els comptes permeten revertir “definitivament” les retallades. A més, ha apuntat, suposen la despesa en inversió més alta dels darrers anys. Durant la compareixença, ha defensat que el pressupost permetrà continuar transformant el cos de Mossos en una policia “més feminitzada, propera i social” i enfortir el cos de Bombers i Agents Rurals.

Tot plegat, amb diverses convocatòries previstes enguany que faran créixer “de manera molt rellevant” els efectius als tres cossos.

Elena ha recordat que el pressupost total del departament per al 2023 es preveu de 1.814 milions d’euros, és a dir, 214 milions d’euros més que el 2022, que era de 1.599 milions d’euros. Això suposa un creixement del 13% respecte l’any passat.

Dels 1.814 milions, 1.325 (166 més que el 2022) van a la direcció general de la Policia, 283 (28 més) a la Direcció General de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments, 48 a Agents Rurals i 7 a Protecció Civil.

Un dels punts destacats exposats pel conseller són els recursos destinats a fer créixer els cossos de seguretat i emergències amb noves convocatòries d’accés aquest 2023. Concretament, dues al cos de Mossos (850 + 850), dues al cos de Bombers (240+230), 300 places de bombers voluntaris i 100 places al cos d’Agents Rurals. En total, una oferta a cobrir de 2.570 places en total, que s’ofertaran amb reserva de places per a dones.

A banda de la reserva de noves places i places de promoció per a dones, també es faran campanyes per fomentar la participació de dones, s’aprovaran mesures d’igualtat al cos d’Agents Rurals i de Bombers i s’adequaran els parcs amb perspectiva de gènere. També es farà una enquesta sobre igualtat de gènere al cos de Mossos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona