Política

MARROC

Mohamed VI no rebrà Sánchez a Rabat

El monarca marroquí és fora del seu país i ha parlat telefònicament amb el president del govern espanyol

Avui i demà se celebra la XII Reunió d’Alt Nivell (RAN), que ambdós han coincidit a assenyalar que serà un èxit i servirà per consolidar la nova etapa en les relacions bilaterals

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no serà rebut per Mohamed VI amb motiu de la cimera bilateral entre els dos països ja que el rei marroquí, segons fonts espanyoles, és fora del seu país.

Sánchez copresideix aquest 1 i 2 de febrer amb el seu homòleg marroquí, Aziz Ajanuch, la XII Reunió d’Alt Nivell (RAN) i amb motiu del seu desplaçament a Rabat amb una desena de ministres es pensava que hi hauria la possibilitat que fos rebut pel rei.

Fonts del govern espanyol han remès a la informació de la Casa Reial marroquina davant la possibilitat que hi hagués aquesta audiència de Mohamed VI amb el president del govern espanyol.

Tot i així, aquesta reunió finalment no tindrà lloc ja que el rei és fora del Marroc.

Per aquest motiu, Mohamed VI ha mantingut una conversa telefònica amb Sánchez en què han coincidit a assenyalar que la RAN serà un èxit i servirà per consolidar la nova etapa en les relacions bilaterals.

En aquesta conversa, el cap del govern espanyol ha acceptat una invitació del rei per fer properament una visita oficial a Rabat, segons han informat tant l’Executiu com la Casa Reial del Marroc.

Una invitació deguda al fet que finalment no serà possible una trobada durant el desenvolupament de la cimera aquesta setmana.

Sánchez va ser rebut pel rei marroquí el 7 d’abril passat després de canalitzar-se la crisi diplomàtica entre els dos països per l’hospitalització a l’Estat espanyol i sota identitat falsa del líder del Front Polisario, Brahim Ghali, que va ser resposta pel Marroc amb una arribada massiva migrants irregulars a Ceuta sense que les forces de seguretat d’aquest país fessin res per evitar-ho.

La relació es va reprendre després de la carta que va enviar Sánchez al rei marroquí i en què considerava la proposta d’autonomia presentada el 2007 pel país magribí davant el conflicte del Sàhara com la base “més seriosa, creïble i realista” per resoldre’l.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona