Política

brasil

La policia brasilera registra la casa del governador investigat per actes colpistes

Els agents també han registrat la casa i l’antiga oficina del secretari interí de Seguretat Pública en el dia dels atacs

La policia brasilera ha registrat aquest divendres la residència i el despatx del governador de Brasília, Ibaneis Rocha, apartat durant tres mesos de les seves funcions per la seva suposada responsabilitat en els actes antidemocràtics del passat 8 de gener.

En un comunicat, la Policia Federal ha informat que al costat de la Procuradoria General de la República compleix ordres de registre i confiscació en la residència i en el lloc de treball del governador.

Els agents també han registrat la casa i l’antiga oficina del secretari interí de Seguretat Pública en el dia dels atacs, Fernando de Souza Oliveira.

La recerca està relacionada amb els greus successos del 8 de gener, quan milers de seguidors de l’expresident Jair Bolsonaro van envair i van causar destrosses en les seus del Congrés, la Cort Suprema i el Palau presidencial de Planalto.

Els bolsonaristes radicals portaven més de dos mesos acampats a les portes de les casernes de l’Exèrcit demanant una intervenció militar per a enderrocar al president Luiz Inácio Lula da Silva, que es va imposar en les eleccions amb el 50,9% dels vots enfront del 49,1% de l’ultradretà Bolsonaro.

“Les mesures van ser autoritzades per la Cort Suprema, a partir de comandes de la Procuradoria General de la República amb l’objectiu de buscar proves” en el marc de les recerques sobre “conductes d’autoritats públiques”, va indicar la Policia.

D’acord amb la Policia, les autoritats investigades “s’haurien negat” a complir l’obligació d’impedir els actes violents registrats en aquesta data a Brasília.

L’acció forma part de les 16 ordres de registre contra supòsits finançadors dels atacs, que han estat complides aquest divendres en sis estats del país: Sao Paulo, Rio de Janeiro, Mines Gerais, Goiás, Mato Grosso do Sul i el Districte Federal de Brasília.

Per l’assalt als poders ja van ser detingudes unes 1.800 persones, encara que una tercera part va ser alliberada per “qüestions humanitàries” i respondran a un eventual procés judicial en llibertat.

Divendres passat, la Cort Suprema va incloure Bolsonaro, qui actualment es troba als Estats Units, en la llista d’investigats per suposadament incitar als seus seguidors més radicals a atacar les institucions democràtiques.

L’alt tribunal també va ordenar la detenció de l’exsecretari de Seguretat de Brasília, Anderson Torres, qui va ser ministre de Justícia de Bolsonaro i està arrestat per la seva presumpta “omissió” per a detenir els colpistes del 8 de gener.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona