Política

Una setantena de citats a la comissió de Pegasus al Parlament

Entre els noms, hi ha el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, o els ministres Margarita Robles, Fernando Grande Marlaska, Nadia Calviño, Yolanda Díaz i l’expresident Mariano Rajoy

ERC, JxCat i la CUP han proposat citar una setantena de compareixents a la comissió d’investigació de Pegasus al Parlament. Els grups han registrat de manera conjunta una llista per incloure al pla de treball de la comissió, que es votarà divendres. Entre els noms, hi ha el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, o els ministres Margarita Robles, Fernando Grande Marlaska, Nadia Calviño i Yolanda Díaz. Però també l’expresident espanyol Mariano Rajoy i altres exdirigents, com Soraya Sáenz de Santamaría, Pablo Iglesias i Carmen Calvo; la subdelegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay, i els seus antecessors al càrrec, Enric Millo i Teresa Cunillera; i responsables del CNI com Félix Sans Roldán i Esperanza Casteleiro.

Els grups independentistes també volen citar el comissari de Justícia de la Comissió Europea , Didier Reynders; i membres del comitè Pegasus del Parlament Europeu, entre els quals hi ha qui va l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i l’eurodiputada Diana Riba.

Edward Snowden, l’analista que va filtrar dades de la NSA nord-americana; professionals vinculats a CitizenLab i responsables de les empreses NSO Group i Saito Tech també són alguns dels noms que apareixen a la proposta de pla de treball per a investigar Pegasus al Parlament.

Les tres formacions també volen fer preguntes al Parlament al fiscal general de l’estat espanyol, a responsables de la comissaria general d’informació tant dels Mossos com de la policia espanyola i la Guàrdia Civil. I als advocats dels afectats per Pegasus, Gonzalo Boye, Andreu Van den Eynde i Benet Salellas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]