Política

Aragonès reitera que el referèndum és “l’eina per resoldre el conflicte polític amb l’Estat”

El cap de l’executiu està convençut que aconseguirà els suports per tirar endavant els pressupostos del 2023

Pere Aragonès ha reiterat aquest dijous que el Govern continuarà treballant per un referèndum “com l’eina per resoldre el conflicte polític amb l’Estat, posant la democràcia al centre”. El president de la Generalitat ho ha dit en un vídeo difós a les xarxes socials en què fa balanç del 2022. Aragonès subratlla “l’esforç per la millora en l’àmbit social” del seu executiu amb mesures com la gratuïtat de l’I2 o els ajuts al lloguer per a joves. També destaca les iniciatives per enfortir el català, les que tenen per objectiu millorar l’economia del país o les que volen aprofundir en la “transformació feminista”. D’altra banda, Aragonès s’ha mostrat convençut que aconseguirà els suports per tirar endavant els pressupostos del 2023 al Parlament.

“Aquest any 2022 els catalans i catalanes hem fet un gran esforç per sobreposar-nos a les dificultats i seguir transformant el país”, comença la intervenció el president de la Generalitat.

“És un bon moment també per reconèixer l’esforç per la millora en l’àmbit social”, segueix, amb mesures com la gratuïtat de l’I2, el darrer curs de l’escola bressol, “una mesura importantíssima per a l’equitat”.

En l’àmbit del suport als joves Aragonès recorda els 29 milions d’euros invertits en ajudes al lloguer o l’ampliació de la T-Jove fins als 30 anys.

En clau lingüística destaca les “cent mesures de defensa de la llengua catalana, el model d’escola en català i també l’aposta per l’audiovisual en català en defensa i promoció de la llengua pròpia del país”.

Pel que fa a la qüestió econòmica, el cap de l’executiu català ha recordat el pacte nacional per la indústria, o el fet que, al seu parer, s’hagin aconseguit “les inversions més importants de les darreres dècades” en l’àmbit industrial, concretament en la indústria d’alta tecnologia.

A més ha posat èmfasi en “l’impuls de tota la transformació en clau verda, el canvi de model energètic, amb l’impuls de l’energètica pública i la multiplicació dels projectes d’instal·lació d’energies renovables”.

Alhora, Aragonès ha defensat la tasca de l’executiu que comana “en clau de la transformació feminista”, en virtut de la qual s’han impulsant mesures “pioneres” en l’administració que vol que arribin a les empreses, com ara els permisos per dol perinatal o per dolor menstrual.

Finalment, Aragonès s’ha compromès a seguir treballant en els pressupostos del 2023, uns comptes públics que “han de significar un nou pas endavant” i que tenen “un amplíssim suport social”. Per això s’ha mostrat convençut, en nom del seu Govern, que “tindran el suport polític al Parlament per ser una realitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA i el Regne Unit anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar l’ús civil de la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid