Política

Pels comuns, fer més ferrocarrils a Girona és prioritari

Posen els nous projectes cap a la Costa Brava, Banyoles i Olot com a condició per aprovar el pressupost de la Generalitat

El pacte entre la portaveu dels comuns, Jéssica Albiach, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, per al pressupost de la Generalitat preveu, en el cas de la demarcació de Girona, la petició que s’accelerin els tràmits per generar alternatives ferroviàries entre la Costa Brava i la capital gironina, i també el projecte de connexió amb tren a Olot a través del Pla de l’Estany.

El diputat David Cid creu que “el govern no pot fiar la iniciativa del ferrocarril exclusivament a la inversió estatal”, i que Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) hauria d’agafar “protagonisme” en les noves línies gironines o “com a operadora de serveis regionals del TAV” entre Figueres i Lleida, per millorar freqüències.

L’altra reivindicació és la integració tarifària de transport públic a tot Catalunya que beneficiés comarques ara excloses, com ara el Baix Empordà o la Garrotxa.

La Selva Marítima

Per Cid, una altra de les condicions que demanen a ERC és un estudi de mobilitat a la Selva Marítima per millorar la connexió entre Lloret i Blanes. “Que no es faci la C-32 com s’havia plantejat va ser una bona notícia, però alguna cosa s’ha de fer”, en forma de carril bus o tren lleuger.

En paral·lel, els comuns reclamen solucions per millorar la connexió de Lloret amb Tossa i Vidreres, on la C-63 té elevats índexs d’accidentalitat. I una partida de 5 milions d’euros per fer les obres de reforç de la xarxa viària del Baix Ter.

Entre la resta de condicions generals per al conjunt de Catalunya, Cid esmenta el pla de reforç de Salut, per agilitar les visites a l’atenció primària, i també obres pendents en centres educatius, entre les quals esmenta l’institut escola de Sant Joan de les Abadesses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona