Política

Perú

Pugen a 8 els morts en un dia de disturbis a Ayacucho, en el sud del Perú

Des de l’inici de les protestes el passat diumenge ja han perdut la vida 18 persones i prop de 60 han resultat ferides

Les víctimes mortals dels violents enfrontaments que es van produir aquest dijous a la regió d’Ayacucho, en el sud del Perú, van pujar a 9 després de la confirmació d’un nou mort, a més de 52 ferits, ha informat aquest divendres la Direcció Regional de Salut (Diresa).

L’organisme va elevar la xifra de morts, que el dijous van arribar a 7 en Huamanga, la capital d’Ayacucho, als quals van sumar altres dos decessos a la regió del nord de la Llibertat, tots per enfrontaments amb les forces de seguretat durant el primer dia de l’estat d’emergència nacional decretat pel govern peruà.

Segons informacions facilitades per la Diresa, “els 410 establiments de salut i hospitals de suport de la regió es troben en alerta vermella, amb la finalitat de garantir la presència del personal i l’atenció oportuna dels pacients”.

La Diresa ha explicat que els 52 ferits són atesos a l’Hospital Regional d’Ayacucho, així com en altres establiments sanitaris i del sistema de seguretat social de la ciutat. “Els nostres brigadistes de salut i ambulàncies continuen en el seu treball de monitorar diversos punts de la ciutat a fi de brindar atenció en salut i trasllat oportú de pacients”, ha declarat.

Amb aquest nou mort, la xifra total de víctimes mortals dels enfrontaments del dijous al Perú va arribar a deu, la qual cosa va elevar a un total de 18 les morts des que aquest diumenge van començar les manifestacions i protestes que exigeixen l’avançament d’eleccions, la renúncia de la presidenta Dina Boluarte, el tancament del Congrés i la convocatòria a una assemblea constituent.

Fins al moment, no s’han proporcionat les identificacions de totes les víctimes, però almenys dues d’elles eren menors d’edat.

El govern de Boluarte va decretar aquest dimecres l’estat d’emergència a escala nacional per 30 dies per a controlar els actes de vandalisme i violència comesos en les manifestacions de protesta en contra seva i aquest dijous es va decretar el toc de queda en 15 províncies de vuit departaments.

En un missatge publicat en Twitter, la presidenta va afirmar que el seu país va afrontar el dijous “una trista jornada de violència” i va reiterar la seva “invocació a la pau”, després de la mort de nou persones en el primer dia de l’estat d’emergència decretat a escala nacional.

Boluarte va assumir la prefectura de l’Estat el passat 7 de desembre en substitució de Castillo, qui va ser destituït pel Congrés després que dictés la dissolució del Parlament, anunciés la conformació d’un executiu d’emergència i que anava a governar per decret, convocar a una assemblea constituent i reorganitzar el sistema de justícia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries