Política

El PSC vol un “compromís” del govern amb Hard Rock i accepta parlar de l’ampliació del Prat

La portaveu dels socialistes catalans recorda que els comuns, que rebutgen els projectes, només tenen 8 diputats

El PSC vol un “compromís ferm” del govern amb el Hard Rock en les negociacions per als pressupostos i veu “possible” incorporar l’ampliació del Prat a les converses. La portaveu del PSC, Alícia Romero, ha dit en una entrevista amb l’ACN que hi ha temes que són una “condició” per a ells i pels quals reclamaran “un compromís inequívoc”. Aquestes peticions poden xocar amb les demandes dels comuns, contraris a aquests projectes i amb qui el Govern també negocia els comptes. Amb tot, Romero recorda que el grup de Jéssica Albiach només suma 8 diputats: “El seu pes no pot ser el mateix que el nostre”. El PSC ha posat damunt la taula del govern cinc projectes i ja els han fet arribar propostes concretes en matèria de salut.

A la darrera reunió, els socialistes van parlar de “cinc projectes importants per a Catalunya” que volen que tirin endavant i pels quals reclamen el compromís del Govern. Un d’aquests és el complex de turisme i oci que Hard Rock vol construir a Vila-seca i Salou, i que els socialistes demanen que es desencalli. Romero denuncia que “de vegades” el govern “no és clar amb la voluntat de tirar-lo endavant”. Als socialistes els resultaria “inversemblant” que l’executiu de Pere Aragonès no avanci en un projecte que el Parlament ha aprovat.

Una altra qüestió que pot sortir a les negociacions és la B-40 o l’ampliació de l’aeroport del Prat, que va quedar paralitzada. “Barcelona competeix amb grans ciutats i necessitem reforçar la seva capitalitat i la de la regió de sud d’Europa, que havia estat capdavantera i en els darrers temps ha perdut pistonada”, ha raonat Romero. Per tot plegat, exigiran al govern “un compromís inequívoc” a favor dels projectes “que donen riquesa”.

Si aquesta qüestió no acaba entrant a l’acord de pressupostos, els socialistes creuen que el govern l’hauria de tirar endavant igualment. I és que, segons ha recordat, és un tema “aprovat al Parlament per àmplia majoria” i, per tant, considera que l’executiu “ho ha de tirar endavant encara que no li agradi i se senti acomplexat pel que diu la CUP o En Comú Podem”.

El PSC i el govern han pactat una metodologia de treball per abordar sis eixos en reunions temàtiques. Es tracta de salut, infraestructures, energia, indústria i coneixement, drets socials i educació i la reforma de l’administració i transparència. Això hauria d’agilitzar les converses. Romero ha reclamat “una negociació sincera i honesta”, que ara els “costa de veure” perquè s’estan “generant desconfiances”.

Hi ha temes en què la portaveu dels socialistes admet que no coincideixen amb l’executiu de Pere Aragonès. A tall d’exemple, la Formació Professional, en la qual els d’Illa volen “accelerar tota la reforma i la modernització que necessita”. També les renovables, una carpeta en la qual creuen que cal accelerar la inversió i generar energies netes per minvar la dependència de les fòssils.

En salut, on els socialistes ja han entregat les seves propostes, demanen que un 25% del pressupost del Departament vagi destinat a l’atenció primària. Aquesta mateixa petició l’han formulat els comuns. “Falten metges, recursos i reobrir consultoris”, ha desgranat. Finalment, el PSC insisteix que no és moment de fer canvis en fiscalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona