Política

Trump anuncia que es presenta a la Casa Blanca

L’expresident nord-americà aspirarà a la nominació republicana tot i les veus crítiques dins del seu partit

Grans donants conservadors donen suport a altres possibles candidats com ara DeSantis

Amb una posada en escena com les que tant agraden a l’expresident dels EUA Donald Trump –amb aplaudiments a dojo i moltes banderes nord-americanes–, el magnat va anunciar la seva candidatura presidencial per al 2024. I ho va fer en un moment on bona part del Partit Republicà l’ha fet un dels principals responsables dels mals resultats dels conservadors en les eleccions legislatives de la setmana passada.

Però Trump està acostumat a lluitar electoralment contra tothom. No només contra els demòcrates, sinó també contra les veus crítiques del seu propi partit. Només cal donar un cop d’ull a les opinions dels republicans quan Trump va fer pública la seva candidatura per a la nominació conservadora per a les eleccions del 2016. Figures tan importants dins del partit com ara els expresidents George Bush, pare i fill, van criticar la seva decisió. Trump en va fer cas omís i es va acabar imposant, de manera inesperada, a la demòcrata Hillary Clinton.

Aquesta vegada, el novaiorquès desperta animadversió després d’haver estat quatre anys a la Casa Blanca. D’acord amb la televisió nord-americana CNBC, força grans donants republicans ja han assegurat que donaran el seu sucós suport a altres possibles candidats, com ara els governadors conservadors de Florida i Virgínia, Ron DeSantis i Glenn Youngkin. Tot i que cap dels dos ha anunciat formalment la seva candidatura, tots dos han començat a posar en marxa els equips de recaptació de fons i la infraestructura que caldria per explorar una hipotètica candidatura presidencial. “No li donaré [a Trump] ni un níquel”, va dir a aquella televisió l’empresari de Nova York Andy Sabin, que va donar 120.000 dòlars per a la fallida campanya de reelecció de Trump el 2020. Sabin ha contribuït aquest any amb 55.000 dòlars a un grup de suport a DeSantis, segons els registres de finançament de la campanya estatal.

Tampoc donarà suport a Trump un amic seu des de la universitat, el multimilionari Ronald Lauder, hereu de la fortuna de la firma cosmètica Estée Lauder. Un portaveu de l’empresari, que va donar 100.000 dòlars al Partit Republicà en l’últim cicle electoral presidencial, va afirmar que Lauder no ajudarà a finançar la campanya presidencial de Donald Trump el 2024.

Tot i aquestes decisions dels megadonants, la campanya de Trump sempre ha defensat que el seu èxit s’ha basat en les donacions petites. Caldrà veure si seran suficients amb vista a la batalla del 2024.

LES FRASES

Això no és només una campanya, és una causa per salvar el nostre país
Donald Trump
expresident dels estats units
Trump va fallar als Estats Units
Joe Biden
president dels estats units
Les claus

Pressa per agafar posicions en la cursa conservadora

Raül G.A

Hi ha persones a les quals el seu llenguatge no verbal revela tot el que no gosen dir en públic i Donald Trump n’és una. Dimarts al vespre va aparèixer davant la seva gent amb cara d’enfadat, d’indignat. Res a veure amb el somriure d’orella a orella i l’aire de suficiència d’altres ocasions per anunciar una cosa que hauria de ser il·lusionant, com ara tornar a aspirar a la Casa Blanca.

Rivals

El nen consentit del conservadorisme nord-americà ja no és l’únic aspirant, el candidat inevitable dels republicans a disputar la presidència. De fet, segons les enquestes, el governador de Florida, Ron DeSantis, és el favorit del partit.

“Traïdors”

Per això Trump s’ha afanyat a ser el primer a anunciar la candidatura. Tothom qui vingui després serà, des d’ara, un “traïdor” al gran líder.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona