Política

Puigdemont no veu la reforma de la sedició com una solució

Descarta que tingui cap benefici en el procés i tampoc no la vol com a sortida personal

Diu que des del PSOE li han ofert l’indult però es manté ferm en la seva estratègia

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont qüestiona que la reforma del delicte de sedició en el Codi Penal espanyol suposi un pas endavant per assolir la independència de Catalunya i rebutja de nou beneficiar-se’n personalment perquè implicaria “una renúncia política”. Coincidint amb el cinquè aniversari de l’arribada a l’exili de Waterloo, l’eurodiputat de Junts per Catalunya va publicar ahir un escrit amb reflexions polítiques i personals en el qual referma la voluntat de continuar l’estratègia de mantenir la pugna amb l’Estat: “M’he fet més resilient davant les adversitats i tinc moltes més raons per continuar confrontant-me a un Estat que no vol solucionar el conflicte, sinó liquidar-nos com a nació.”

Puigdemont diu que té constància que “en les converses entre el PSOE i ERC” es planteja la necessitat de resoldre la seva situació personal, però avisa les dues parts que ho deixin estar: “Si no els ho he demanat ni ho he autoritzat, per quina raó hi insisteixen?”. El president diu que sempre s’ha mostrat ferm davant “tots els interlocutors”, entre els quals ha citat “gent del PSOE” que l’han visitat per proposar-li “solucions felices” i donar-li “expectatives d’un bon tracte, via reforma del Codi Penal, i un indult” si acceptava comparèixer davant del Suprem. “Segur que Pedro Sánchez sap de què parlo”, hi afegeix sense especificar-ne més detalls.

En termes de país, Puigdemont tampoc hi veu cap avantatge: “Puc entendre els beneficis que tindria per a l’Estat espanyol el fet que jo acceptés una resolució basada en la reforma del Codi Penal, però els beneficis per al procés d’independència no els veig per enlloc.”

El 130è president de la Generalitat denuncia que en aquests cinc anys ha estat víctima de “campanyes brutes, seguiments, espionatges i setges familiars” amb la participació de partits i mitjans espanyols, però també catalans. Per això admet que, en termes estrictament personals, seria un “alleujament” declarar davant del Suprem i ser indultat, però no ho farà perquè: “Seria una renúncia política que no estic disposat a acceptar.”

Puigdemont destaca que el lustre d’exili li ha permès fer coneixences “impactants” com ara la de Josep Valtònyc, i agraeix el suport dels exconsellers Lluís Puig, Clara Ponsatí i Toni Comín, obviant l’ara consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, amb qui també va compartir exili fins que l’any passat va decidir comparèixer al Tribunal Suprem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA
política

El ple de Girona aprova incrementar el preu de les zones blava i verda

girona