Política

ESTATS UNITS

Steve Bannon, exassessor de Trump, condemnat per no col·laborar amb el comitè que investiga l’assalt al Capitoli

El jutge l’ha condemnat a quatre mesos de presó, dels quals almenys un l’haurà de passar entre reixes

També haurà de pagar 6.500 dòlars de multa

El condemnat ha assegurat que recorrerà la sentència

Un tribunal federal de Washington ha condemnat aquest divendres Steve Bannon, que va ser assessor de l’expresident dels Estats Units Donald Trump, a quatre mesos de presó per negar-se a col·laborar amb el comitè legislatiu que investiga l’assalt al Capitoli del 6 de gener del 2021.

El jutge Carl Nichols també ha acceptat la petició de la fiscalia nord-americana que Bannon pagui una multa, encara que ha rebaixat la suma a 6.500 dòlars, davant els 200.000 que demanava el Departament de Justícia.

La fiscalia demanava, de fet, sis mesos de presó per a l’ultradretà a més de la multa, mentre que la defensa de Bannon va sol·licitar que el seu client complís la pena sota arrest domiciliari.

Nichols ha avisat els advocats defensors abans de donar la seva decisió que Bannon havia de passar com a mínim un mes entre reixes.

Després d’escoltar la sentència, el mateix Steve Bannon ha declarat als periodistes a la sortida del jutjat que “respecta la decisió del jutge”, alhora que ha assegurat que és un dels membres del govern de Trump que més ha comparegut davant de comitès, per la qual cosa és “mentida” que es cregui que està per sobre de la llei.

L’exassessor ha assegurat també que apel·larà la decisió i que “el 8 de novembre es jutjarà el règim il·legítim” del president nord-americà, Joe Biden, en referència a les eleccions de mig mandat, que se celebraran aquest dia i per a les quals molts mitjans auguren pèrdues per al Partit Demòcrata.

El jutge Nichols ja ha assegurat que permetrà la suspensió de la sentència si l’equip de Bannon presenta una apel·lació.

El mes de juliol passat, Bannon va ser declarat culpable per un jurat de negar-se a comparèixer davant el comitè legislatiu que analitza l’assalt al Capitoli i a proporcionar-los alguns documents.

A més d’aquest cas, Bannon s’enfronta a un altre procés judicial a Nova York per suposat frau en una campanya de recaptació de fons per ajudar a construir un mur fronterer amb Mèxic.

Bannon està imputat per dos delictes greus de blanqueig de diners, dos càrrecs de conspiració i un delicte greu d’intriga per defraudar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona