Política

Nacions Unides

Els EUA demanen una reunió urgent en l’ONU per l’últim míssil nord-coreà

Segons el govern del Japó, el míssil és el que ha recorregut una distància més gran fins a la data de tots els testats per Corea del Nord

Els Estats Units han sol·licitat aquest dimarts que el Consell de Seguretat de l’ONU es reuneixi de manera urgent aquest dimecres per a abordar el nou llançament d’un míssil balístic dut a terme per Corea del Nord, segons ha dit a Efe una font diplomàtica.

El projectil llançat per Pyongyang va sobrevolar el nord de l’arxipèlag japonès, la qual cosa va fer que s’activés el sistema d’alerta civil en la zona, recomanant a la població que busqués refugi davant un possible impacte.

Segons el govern del Japó, el míssil és el que ha recorregut una distància més gran fins a la data de tots els testats per Corea del Nord, amb una altura màxima pròxima als 1.000 quilòmetres i una distància final de 4.600 quilòmetres.

El projectil va caure en aigües del Pacífic i fora de l’espai econòmic exclusiu del Japó, segons el Ministeri de Defensa, que de moment no ha detectat cap mal en aeronaus ni embarcacions en la zona.

El nou llançament nord-coreà té lloc després que Tòquio, Washington i Seül duguessin a terme la setmana passada maniobres conjuntes en la mar del Japó a fi de contrarestar els desenvolupaments armamentístics nord-coreans de SLBM (míssils balístics que es disparen des d’un submergible)”, en les quals va participar el portaavions estatunidenc USS Ronald Reagan.

Corea del Nord ha fet altres quatre rondes de llançaments de míssils des del passat dia 25 de setembre, totes elles amb projectils balístics de curt abast, per la qual cosa l’assaig d’avui és el de major rang.

Aquest tipus d’assajos amb armes de llarg abast i capaços de transportar caps nuclears estan prohibits per resolucions del Consell de Seguretat de l’ONU, que acostuma a reunir-se cada vegada que Pyongyang duu a terme una prova.

El maig passat, els Estats Units van proposar endurir les sancions internacionals contra Corea del Nord en resposta als seus repetits assajos armamentístics, però Rússia i la Xina van vetar la iniciativa.

Els EUA duen a terme maniobres militars amb el Japó després de l’assaig de Pyongyang

Caça bombarders estatunidencs han dut a terme aquest dimarts maniobres militars al costat d’avions japonesos sobre la mar del Japó en resposta a l’assaig per part de Corea del Nord d’un míssil balístic.

El portaveu del Pentàgon, Pat Ryder, ha dit en una roda de premsa que les seves forces en el Comando de l’Indopacífic i els de Corea del Sud van dur a terme un altre exercici militar aquest mateix dimarts.

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha transmès aquest dimarts al primer ministre japonès, Fumio Kishida, “el compromís indestructible” del seu país amb la defensa del Japó, després del llançament del míssil nord-coreà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona