Política

Conflicte bèl·lic a l'est d'Europa

El senat rus ratifica els tractats d’annexió de les quatre regions ucraïneses

Les lleis s’han aprovat per unanimitat

El Senat rus ha aprovat avui per unanimitat les lleis de ratificació dels tractats d’annexió signats el passat divendres pel president de Rússia, Vladímir Putin, amb els líders prorussos de les regions de Donetsk, Lugansk, Kherson i Zaporíjia, a l’est el el sud del país veí.

Les quatre lleis han estat votades una per una i han obtingut el suport de la totalitat dels membres de la cambra alta del parlament.

Els documents van ser presentats als senadors pel ministre d’Afers Estrangers rus, Serguei Lavrov, que va destacar que per a Moscou no té importància que Occident no reconegui els referèndums d’incorporació a Rússia d’aquests territoris, però allà han “d’entendre la nova realitat”.

Abans de les votacions, la senadora Liudmila Narúzova ha cridat l’atenció sobre el fet “sense precedents” de l’annexió de territoris que encara estan sota control parcial d’Ucraïna, a la qual cosa el president del Comitè de Legislació Constitucional, Andrei Klishas, ha contestat que el Tribunal Constitucional ja va donar el seu vistiplau als tractats.

Així conclou la tramitació legislativa dels tractats d’annexió, per a l’entrada en vigor dels quals falta que les respectives lleis siguin promulgades ara pel cap del Kremlin.

Dilluns els tractats van ser ratificats per unanimitat per la Duma o cambra baixa, on no tan sols hi va haver debat al respecte.

Els tractats estableixen que la llengua oficial a les noves regions d’aquest país serà el rus, tot i que es permetrà l’ús de l’ucraïnès, i la moneda nacional, el ruble.

Mantindran el seu nom com a nous ens de la Federació de Rússia, tant les repúbliques populars de Donetsk i Lugansk com les regions de Kherson i Zaporíjia.

La ratificació parlamentària coincideix amb la pèrdua de territoris al Donbass i el sud d’Ucraïna per part de l’exèrcit rus, cosa que ja va obligar Putin a decretar una mobilització parcial.

Putin i els quatre líders prorussos van signar divendres al Kremlin tractats d’annexió que són paper mullat per a Kíiv i que han estat rebutjats pels EUA i la UE, però també per aliats del Kremlin com Kazakhstan, Azerbaidjan, la Xina, Turquia, l’Índia o Sèrbia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona