Política

Eulàlia Reguant reivindica els “4.000 represaliats” en ser jutjada al Suprem

Vist per a sentència el judici a la diputada de la CUP per un cas de desobediència

La defensa demana l’absolució

Eulàlia Reguant va fer ahir un al·legat contra la repressió de l’Estat espanyol al moviment independentista reivindicant els “més de quatre mil represaliats que ho són per defensar el dret a l’autodeterminació dels Països Catalans”. Reguant va aprofitar el torn de l’última paraula en el judici que es va fer contra ella al Tribunal Suprem per defensar la lluita antifeixista contra Vox i per denunciar que el partit d’ultradreta ha estat “una eina més de l’Estat espanyol” en la repressió a l’independentisme.

Reguant va seure ahir al banc dels acusats per respondre de l’acusació de desobediència que manté la fiscalia contra ella i per la qual demana una pena de quatre mesos de presó i que no pugui ser elegida per a un càrrec públic durant el temps que duri la condemna.

Els fets jutjats es remunten a l’aparició de Reguant en el judici del Suprem contra els líders polítics i socials de l’independentisme, quan es va negar a respondre les preguntes dels advocats de Vox. Reguant va dir que ho feia acceptant les conseqüències dels fets; el jutge Manuel Marchena la va avisar que la denunciarien al jutjat de guàrdia i aquella denúncia va acabar amb el judici celebrat ahir. Pels mateixos fets demà es jutjarà Antonio Baños en un jutjat de Madrid.

Eulàlia Reguant va declarar ahir en català, per la qual cosa el tribunal li va designar una intèrpret que va acabar la seva feina quan el magistrat que dirigia la vista va advertir Reguant que la seva última intervenció era “un al·legat polític” sobre el qual no l’autoritzava a parlar.

Durant la vista, l’advocat de la diputada de la CUP va recordar que aquesta ja havia estat sancionada amb 2.500 euros i que si se la condemna ara es pot incórrer en el principi de non bis in idem, pel qual una persona no pot ser jutjada dos cops pels mateixos fets. L’advocat va demanar l’absolució dient que els fets no s’ajustaven al delicte descrit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona