Política

El PSC proposa un pacte municipal d’habitatge

El grup socialista de Girona assegura que la Generalitat disposa de 8.820 m² en propietats a la ciutat als quals no dona cap ús

Proposa implantar polítiques per reduir el preu de lloguer i compra

El PSC de Girona va allargar la mà ahir per assolir un pacte municipal en matèria d’habitatge. Els objectius que hauria de complir són actuar en el tractament de casos de vulnerabilitat en l’accés a l’habitatge i evitar actuacions i reaccions d’urgència, implantar polítiques públiques de construcció per contribuir a reduir el preu del lloguer i la compra de l’habitatge a Girona i actuar en els casos d’ocupacions i sensellarisme.

El grup socialista municipal considera que el procés participatiu en matèria d’habitatge, els resultats dels quals es van presentar el novembre de 2020, no ha comportat cap gir en les polítiques de l’Ajuntament de Girona: “Els problemes de vulnerabilitat, ocupacions i sensellarisme han empitjorat”, explica en un comunicat. També recorda que el consistori va haver de fer-se enrere en el seu propòsit de desallotjar famílies que havia acollit prèviament, a causa de la pressió de les mateixes famílies i d’entitats i grups opositors municipals. “Al marge d’aquestes situacions, veiem també com famílies treballadores amb ingressos limitats tenen dificultats per accedir al seu habitatge o mantenir-lo”, va explicar Sílvia Paneque, que va denunciar que la Generalitat de Catalunya és un dels “grans propietaris” d’immobles a la ciutat. Assegura que són edificis, xalets o terrenys sense ús que en total sumarien 8.820 m². Per aquest motiu, Paneque creu que no és lògic que l’equip de govern demanés en l’últim ple la cessió de pisos en propietat de la Sareb, però que no ho reclami en el cas dels que són propietat de la Generalitat. “El primer deure de l’Ajuntament és que fem bé les coses a l’àmbit de les responsabilitats que ens pertoqui”, va manifestar Paneque.

Taula de diàleg

Per aquest motiu, el PSC proposa una taula de diàleg que tingui com a objectiu la cessió dels immobles que la Generalitat no vol utilitzar i que puguin ser útils al govern municipal en la lluita contra l’ emergència habitacional . El grup socialista també vol recuperar el programa Escales segures per millorar la convivència a les comunitat i evitar la implantació de màfies vinculades a les ocupacions. A més, proposa dissenyar una estratègia conjunta amb la Diputació de Girona i la Generalitat per assumir recursos d’urgència com hostals o l’alberg de La Sopa.

LA FRASE

Cal augmentar el parc d’habitatge públic un 15% del total incorporant 700 pisos els propers cinc anys
Sílvia Paneque
REGIDORA DEL PSC A GIRONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona