Política

Sabater recorre al TC per la lesió en la seva detenció

L’alcalde de Verges va estar 164 dies de baixa pel trencament de l’escafoide del canell esquerre que li van produir les manilles i l’Audiencia Nacional el culpa per “resistir-se” i li nega la reparació

Les lesions al canell esquerre de l’alcalde de Verges, Ignasi Sabater, produïdes durant la seva detenció el 16 de gener del 2019, no han de tenir cap reparació per danys i perjudicis, segons una sentència de l’Audiencia Nacional contra la qual ara Sabater ha anunciat que recorrerà. Tant l’Audiencia Nacional com el Ministeri de l’Interior admeten la lesió al canell esquerre de Sabater, però el fan a ell responsable de les lesions. “Reconeixen –explica– que hi ha una lesió evident però que la responsabilitat és meva. Diuen que jo vaig oposar resistència, vaig barallar-me amb els policies i vaig animar que l’ambient entre els veïns del poble fos caldejat. Es van inventar un relat diferent del que va passar en realitat”, va descriure Sabater, que es manté ferm en la necessitat de reparació. I hi afegeix: “Tot plegat va ser més un segrest que no pas una detenció.” La detenció es va produir perquè, asseguraven, havia participat en el tall del TAV a Girona el 2018. No hi era. El van absoldre. L’alcalde de la CUP no recorre al Tribunal Constitucional (TC) perquè hi confiï, sinó perquè és l’única via que li queda per arribar a instàncies jurídiques europees. “Se’ns ha denegat el recurs, hem de demanar recurs d’empara al Tribunal Constitucional per obrir la porta per poder-ho presentar al Tribunal dels Drets Humans”, manifesta.

Rebuig de testimonis

La detenció va tenir com a testimonis veïns de Sabater a Verges que van desplaçar-se a Madrid per testificar. El jutge, però, no els va voler escoltar:“Quan era el moment de declarar els testimonis, el jutge va decidir que no eren pertinents les proves, va dir que ell podia decidir que no eren vàlids i que així ho feia. I ni els va escoltar.”

Hi ha imatges del que va passar que, de moment, no han volgut fer públiques per evitar-ne la invalidació. “Les fotos i els vídeos els tenim per a la nostra defensa i amb l’advocat els utilitzarem quan calguin”, va explicar l’alcalde de Verges, de la CUP.

LA FRASE

Fem recurs d’empara al TC per obrir la porta al Tribunal dels Drets Humans
Ignasi Sabater


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona