Política

Pere Aragonès escalfa a Palamós la precampanya municipal gironina d’ERC

El president i coordinador dels republicans carrega contra la corrupció, en un acte de partit

L’alcalde Lluís Puig i altres alcaldables fan pinya abans de l’estiu

El president de la Generalitat i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, va tornar ahir a la demarcació per encapçalar un altre acte de la precampanya dels republicans, dos mesos després que ja donés suport, a Girona, a la proclamació de Quim Ayats com a alcaldable per Girona. Aquest cop va triar un dels municipis més poblats i que comanden amb majoria absoluta al Baix Empordà, una comarca en què el 2019 ja van superar JxCat en el total de sufragis, i on va mostrar el seu suport a l’alcalde i altre cop candidat a l’alcaldia de Palamós, Lluís Puig.

Sense esmentar la marca sòcia de govern i rival per l’hegemonia sobre el terreny –Junts continua retenint a la demarcació gironina l’hegemonia en els successius comicis–, Aragonès va carregar “contra la corrupció”. “No la volem enlloc, és el pitjor atac que poden tenir els recursos públics, que són els recursos compartits”, i va insistir que les institucions del país “no són per a una o dues persones ni per a un projecte”.

La secretària general adjunta, Marta Vilalta, també havia carregat contra la “sociovergència” i “les velles maneres i les inèrcies de fer política que consisteix en repartir-se el país ara un ara l’altre”, després de defensar que el país no està “desorientat”, i que “el camí es fa caminant, no només a Twitter i no només en grups de WhatsApp”, una setmana després que el seu homòleg de Junts, Jordi Turull, recomanés la darrera via per a les taules de diàleg amb el govern estatal del PSOE.

Vilalta, envoltada en l’acte per diversos alcaldes de la comarca –a més de Puig, la cristinenca Lourdes Fuentes o Pilar Pagès, de Regencós–, i l’alcaldessa figuerenca, Agnès Lladó, i altres alcaldables, va recordar l’exiliada Marta Rovira i va defensar els “consensos” per blindar el català a l’escola –on també van treure pit sobre l’avançament de l’inici del curs escolar, la reducció de ràtios a infantil o la gratuïtat del P2– i sobre la voluntat de diàleg amb el govern estatal.

LA FRASE

La corrupció no la volem enlloc, és el pitjor atac que poden tenir els recursos públics
Pere Aragonès
PRESIDENT DE LA GENERALITAT I COORDINADOR D’ERC

Puig farà llista amb majoria femenina

L’alcalde i alcaldable palamosí altre cop l’any vinent, Lluís Puig, va obrir l’acte als jardins de l’1 d’Octubre reivindicant la gestió republicana al municipi des del 2015 i els valors democràtics –pel referèndum del 2017–, ecologistes –per les millores en gestió de residus o el clavegueram–, socials –per la primera promoció d’habitatge cooperatiu a la demarcació– o feministes. En aquest darrer capítol, va avançar que més de la meitat de la nova llista la integraran dones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona