Política

País Valencià

Mónica Oltra dimiteix i ara la causa contra ella hauria de deixar el TSJCV

La líder de Compromís estava citada a declarar com a imputada davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana el pròxim 6 de juliol

La vicepresidenta del govern valencià i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, ha anunciat aquest dimarts en roda de premsa que dimiteix com a membre del Consell i de les Corts “per a no comprometre el projecte de canvi iniciat en 2015”.

Oltra ha realitzat aquest anunci en el transcurs d’una roda de premsa celebrada en la seu de la coalició a València, que ha estat convocada de manera imprevista abans de la reunió de l’executiva de Compromís en la qual s’anava a debatre sobre el futur de la formació després de la imputació de la ja exvicepresidenta.

La líder de Compromís està citada a declarar com a imputada davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana el pròxim 6 de juliol pel presumpte encobriment d’un cas d’abusos a una menor tutelada per la Conselleria de la qual Oltra és responsable i pel qual va ser condemnat el seu exmarit.

Amb la dimissió, la causa oberta contra Mónica Oltra i altres 13 persones pel suposat encobriment d’un cas d’abusos a una menor tutelada pel qual va ser condemnat l’exmarit de la líder de Compromís deixarà el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana per a tornar a Instrucció 15, en perdre la seva condició d’aforada.

Segons han informat a Efe fonts judicials, hi ha una àmplia jurisprudència sobre aquest tema que marca que, mentre la causa es trobi en fase d’instrucció, si l’aforat deixa de tenir aquesta prerrogativa la causa torna a un jutjat ordinari.

Existeix, no obstant això, un precedent en sentit contrari, quan al març de 2014 la llavors diputada del PP Milagros Martínez va renunciar al seu escó abans de ser jutjada per una de les peça del cas Gürtel, encara que en aquesta ocasió l’avançat de la causa –ja s’havia emès l’ordre de processament i obertura de judici– va propiciar que l’alt tribunal valencià no derivés la competència.

No obstant això, la causa oberta contra Oltra, personal de la Conselleria d’Igualtat i responsables d’atenció a menors es troba encara en fase d’instrucció, i l’ex vicepresidenta ni tan sols ha prestat declaració.

La data que el TSJCV havia assenyalat per a això era el pròxim 6 de juliol, encara que el previsible és que ara l’alt tribunal valencià es dirigeixi pròximament de nou a les Corts perquè acreditin que Oltra ha deixat l’escó i, en conseqüència, la condició d’aforada.

Amb això, quedarà sense efecte la cita del 6 de juliol i la causa íntegrament tornarà a les mans del jutge Vicente Ríos, el mateix que va instruir el macrocas de corrupció Emarsa, en Instrucció 15.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona