Política

israel

Israel no sancionarà policies per les càrregues en el funeral d’Abu Akleh

La investigació palestina conclou que la periodista va ser assassinada “deliberadament”

La Policia israeliana va concloure que va actuar amb mala conducta en el funeral de la periodista palestina Shireen Abu Akleh al maig, quan va carregar contra assistents que portaven el seu fèretre, però no sancionarà als comandants que van supervisar el desplegament policial, segons han informat mitjans israelians.

El cap de la Policia ha presentat al ministre de Seguretat Pública aquest dijous les conclusions de la seva investigació, sense fer esment públic al fet que les forces de seguretat haguessin pogut actuar de manera incorrecta durant l’enterrament, del qual es van difondre polèmiques imatges d’agents colpejant als qui portaven el fèretre.

El comissionat policial admet que el funeral va “ser complex”, ha assegurat que “és impossible romandre indiferent davant les dures imatges” que es van veure i ha afegit que “investigarà la conducta” de les forces que van estar sobre el terreny “per a extreure lliçons i millorar els procediments operatius en incidents similars”.

Segons han recalcat diversos mitjans, el contingut de la recerca no s’ha fet públic, i després de presentar-se avui l’informe, la Policia hauria tancat ja el procés sense prendre mesures ni sancions contra cap dels agents que van ser presents en el funeral.

Per la seva banda, el ministeri de Relacions Exteriors palestí ha condemnat la decisió de “no responsabilitzar a la policia israeliana que va participar en l’atac al funeral”, i ha assegurat que aquesta estratègia busca “encobrir el crim, millorar la imatge de la policia, protegir els seus membres i eludir les pressions estatunidenques i internacionals” per a realitzar una investigació imparcial.

La mort per un tret el passat 11 de maig, en una incursió israeliana a la ciutat palestina de Jenín, de Shireen Abu Akleh, periodista de la cadena de Qatar Al Yazira, va commocionar el món àrab i a la comunitat internacional.

La indignació va augmentar quan en el seu funeral les forces israelianes van llançar granades de fum i van colpejar les persones que carregaven el seu taüt.

La setmana passada, l’Autoritat Nacional Palestina (ANP) va lliurar a la Cort Penal Internacional (CPI) els resultats de les seves investigacions sobre la mort de la veterana periodista.

Segons el fiscal palestí, va ser assassinada “deliberadament” per soldats israelians, que li van disparar letalment en la cara, ja que la reportera anava perfectament identificada com a premsa, amb armilla i casc.

Israel, per part seva, assegura que com que no té la bala, no compta amb informació concloent per a establir qui la va matar.

Les autoritats israelianes van sol·licitar una investigació conjunta amb l’ANP, que es va negar i es va ocupar pel seu compte de la recerca posterior.

D’altra banda, actors de la comunitat internacional demanen que es realitzi una investigació independent per a esclarir els fets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona