Política

La CUP denuncia que el decret del govern consagrarà la “segregació escolar” per motiu de llengua

Carles Riera augura que la tendència serà un augment de castellà “a tot arreu”

El diputat de la CUP al Parlament Carles Riera ha denunciat que el decret que aprovarà aquest dilluns el govern “consagrarà la segregació escolar per motiu de llengua”. En una entrevista a ’Ser Catalunya’, Riera creu que deixar en mans dels centres educatius la decisió sobre la proporció de català i castellà suposarà que “al final hi haurà percentatges”. “En aquest context de pressió, totes les projeccions indiquen que tindrem una tendència d’augment del castellà a tot arreu. Un alumne depenent de quina escola va es trobarà amb un projecte lingüístic diferenciat. És el que es diu segregació escolar en funció de llengua”, ha afegit.

Riera ha criticat que ERC, Junts, PSC i comuns hagin pactat una nova llei que “retrocedeix” perquè, segons ha dit, estableix que el castellà també sigui llengua vehicular. “Converteixen en llei catalana la tesi principal del TSJC, que diu que el castellà també ha de ser llengua vehicular”, ha lamentat. I és que, segons Riera, la “conxorxa” entre els quatre partits “dona l’esquena” al consens majoritari a favor de la immersió. I, davant d’aquesta situació, la CUP defensa que hi hagi un “únic projecte lingüístic” a tot Catalunya.

S’ha acabat el bròquil

Després d’un any del govern presidit per Pere Aragonès, Riera s’ha distanciat de les polítiques de l’executiu català tot i que la CUP va facilitar la seva investidura com a president de la Generalitat. “S’ha acabat el bròquil”, ha manifestat.

Riera ha recordat que els anticapitalistes van arribar a un acord d’investidura amb ERC i no de legislatura. Per aquest motiu, defensa que Aragonès s’ha de sotmetre a una qüestió de confiança a mig mandat tal com estava pactat encara que la CUP es despengés dels pressupostos. “Ell decidirà si té la dignitat de sotmetre’s a aquest examen”, ha afegit en referència a Aragonès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona