Política

“El nostre rival és el nostre soci govern”

Sànchez apunta a ERC i Aragonès li diu que “l’adversari són els que ens espien”

El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, va afirmar ahir que ERC és el principal adversari en les pròximes eleccions municipals previstes per l’any 2023. Ho va dir en el segon congrés municipalista del partit, que es va celebrar a Reus. En la seva intervenció, Sànchez va voler separar la lluita als municipis de l’acció de govern. “El nostre principal rival és paradoxalment el nostre soci de govern a la Generalitat de Catalunya. Tinguem molt clar que és perfectament possible mantenir una lleialtat en el govern i estar absolutament determinats a batallar per cada vot en cada un dels municipis perquè ERC no ens guanyi cap partida a cap ajuntament, municipi i localitat”, va resumir.

Davant d’aquestes afirmacions, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, li va respondre des de la Festa Republicana del Baix Llobregat que per aconseguir que l’independentisme guanyi, s’ha de tenir “molt clar” quins són els adversaris. “No ens podem despistar”, va subratllar Aragonès, que va voler recordar a Junts que “l’adversari són aquells que ens espien, els qui ens neguen el dret a l’autodeterminació”.

Durant la seva intervenció, Sànchez va dir que Junts té “les millors credencials del bon govern” per guanyar les alcaldies, i va demanar que no es facin pactes antinatura i que s’aposti en tot moment per aliances independentistes. “No podrem acceptar que aquells que diuen que formem part del projecte independentista ens robin alcaldies amb majories alienes a la majoria expressada a les urnes, tal com va passar a Figueres, Sant Cugat o Tàrrega”, va recordar Sànchez, per qui no té sentit que torni a passar que “en municipis on Junts és la primera formació, es quedi a l’oposició”.

Pel que fa a la rivalitat amb ERC, el secretari general de Junts va insistir que el partit no té res a témer perquè té una “bona cartera” de regidors i alcaldes arreu del territori”.

El vicepresident del partit, Jordi Turull, que es convertirà en el nou secretari general en el proper congrés, previst pel pròxim 4 de juny a Argelers, va demanar als candidats a les alcaldies que escoltin “el batec de la gent” i també que “afinin” la brúixola per culminar el mandat de l’1 d’Octubre.

Turull demana que s’escolti el batec de la gent

La presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, va insistir que Junts és una formació diversa, un fet que dificultat la gestió. “La complexitat requereix molta generositat, i tenim la voluntat de sumar per tirar endavant tot junts; amb aquest esperit vam presentar la candidatura unitària per mostrar tota la força que té aquest partit”, va subratllar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Més de quaranta morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona