Política

Estat espanyol

L’emèrit es quedarà a Sanxenxo a casa del seu amic Pedro Campos

El president del Club Nàutic revela que Joan Carles I arribarà divendres al matí “com a molt tard”

L’Ajuntament de la localitat gallega rep un allau de trucades de suport al monarca

El rei emèrit, Joan Carles de Borbó, s’allotjarà a casa del seu amic Pedro Campos, president del Reial Club Nàutic de Sanxenxo, durant la seva estada al municipi gallec, on reapareixerà en públic aquest divendres en el seu primer viatge a l’Estat després de gairebé dos anys a Abu Dabi, als Emirats Àrabs Units (EAU).

El mateix Campos ha resolt els dubtes que hi havia sobre on pernoctaria l’emèrit, que sempre s’ha quedat a la seva casa quan s’ha desplaçat a Sanxenxo a participar en les regates amb el Bribón o a veure coneguts.

També ha revelat que la seva arribada s’espera “com a molt tard” divendres al matí, quan arrenca la competició, que acabarà el diumenge. Campos no ha descartat que el monarca pugui arribar demà dijous. “Estem encantats que hagi decidit venir i que hagi pogut fer-ho”, ha manifestat Campos, que ha apuntat que podria quedar-se fins diumenge o dilluns en Sanxenxo.

El president del Club Nàutic de Sanxenxo no ha aclarit si Joan Carles I participarà a la regata o la seguirà des del club. Campos, però, ha assenyalat que l’aristòcrata “porta gairebé tres anys sense pujar a un vaixell” i no està en forma, encara que durant la seva estada a Abu Dabi ha perdut més de deu quilos per la gimnàstica que fa tots els dies.

La tornada de Joan Carles I, que va anar a viure a Abu Dabi el 3 d’agost de 2020 davant la controvèrsia per les informacions publicades sobre els seus negocis irregulars a l’estranger, ha causat una gran expectació.

La visita de l’emèrit ha obligat a desplegar un primer dispositiu de seguretat a l’entorn de l’habitatge de Campos, un xalet situat al barri de Nanín, i al club nàutic, on es preveu que reaparegui al costat de la infanta Elena. La Delegació del govern espanyol a Galícia ha dit que està a l’espera que la Casa Reial comuniqui formalment la visita a Sanxenxo per organitzar l’operatiu.

Una vegada confirmat el seu retorn a l’Estat, la principal incògnita que queda per revelar és quan tindrà lloc la trobada amb el seu fill i actual rei, Felip VI. Pare i fill van parlar per telèfon diumenge passat, quan Felip va estar a Abu Dabi amb motiu del decés del cap de l’Estat de la UAE, i van quedar “veure’s a Madrid”.

La Casa Reial no ha fet cap pronunciament des d’aleshores i es limita a assenyalar que ho farà “una vegada que Joan Carles decideixi donar a conèixer el que vulgui dir”. “Cal atenir-se a les seves decisions personals”, remarquen des del Palau de la Zarzuela. Les mateixes fonts recorden que el viatge del pare de Felip VI és “privat”.

El rei té previst demà dijous un acte al Palau Reial, divendres a La Granja de Sant Ildefonso, i dimarts que ve visitarà Vigo (Pontevedra).

La reina Sofia es troba a Miami durant aquesta setmana per a participar en diferents actes de caràcter privat i té previst tornar a Madrid diumenge que ve, segons han indicat fonts de la Casa Reial.

La centraleta de l’Ajuntament, col·lapsada

EFE

La central telefònica de l’Ajuntament de Sanxenxo està “col·lapsada” per un “allau de trucades” de persones que s’interessen per la visita del rei emèrit, Joan Carles I.

L’alcalde de la població, Telmo Martín, ha explicat aquest dimecres que d’ençà que es va anunciar que la primera visita del monarca a Espanya seria per assistir a una regata a Sanxenxo, els telèfons del consistori “no han parat de rebre i atendre trucades sobre aquest tema”.

Segons el consistori, gran part de les trucades són “d’agraïment a Sanxenxo pel bon acolliment que se li dispensarà al rei Joan Carles”. “Som conscients de com d’estimat és el rei a Sanxenxo, el que no sospitàvem és que es pogués produir un allau de trucades i felicitacions per la visita i, molt menys, perquè l’alcalde expressés als mitjans de comunicació que Sanxenxo està encantat de poder demostrar-li l’afecte que li tenim”, assenyala.

La demanda d’informació ha estat “tan desbordant” que l’alcalde ha declinat concedir més entrevistes sobre aquesta visita, “perquè tampoc és la seva funció actuar de portaveu del rei Joan Carles”.

En aquest sentit, el govern municipal posa en dubte la “pèrdua de prestigi” del rei emèrit entre els espanyols “que alguns partits i opinadors afins donen per feta”, que en tot cas consideren que  “no és compartida majoritàriament” pels ciutadans. “Potser aquest cap de setmana sortim de dubtes”, apunta el comunicat municipal.

El president del Consorci d’Empresaris Turístics de Sanxenxo, Alfonso Martínez, preveu que aquest cap de setmana al municipi –la població del qual es sextuplica a l’estiu- hi haurà una alta ocupació hostalera i bon temps.

“Lògicament, qualsevol esdeveniment que se celebri en aquest municipi té repercussió. La vela és un gran reclam, l’arribada de don Joan Carlos un altre i, sumant-hi la calor que farà, és una conjunció de tot”, ha indicat en declaracions a Efe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona