Política

estats units

Primeres protestes al Suprem dels EUA davant una possible decisió contra l’avortament

Membres del partit Demòcrata han assistit a la protesta contra la possible resolució del tribunal

Diverses desenes de manifestants a favor i en contra de l’avortament s’han congregat aquest dimarts davant la seu del Tribunal Suprem dels Estats Units després de la filtració anit d’un esborrany que apunta a la revocació de la protecció del dret a l’avortament al país.

“Fora prohibicions dels nostres cossos” o “catòlics a favor de l’avortament” eren alguns dels missatges que es podien llegir en diverses pancartes al costat esquerre de les escales d’accés a la cort.

En el costat dret, no obstant això, es veien consignes com “l’avortament és violència” o “desinvertir en l’avortament ara”, a més d’alguna de les famoses gorres vermelles de la campanya de l’expresident Donald Trump, amb l’eslògan “Make America Great Again”.

Encara que hi havia bastants més persones en el costat esquerre, el costat dret de la manifestació era el més sorollós. Entre ells hi havia diversos estudiants pertanyents al grup “Demòcrates a favor de la vida a Amèrica”, alguns dels quals portaven banderes LGTB, i que proclamaven amb megàfons que “el futur és antiavortament” i demanaven “drets per a totes les persones”.

La senadora Elizabeth Warren, qui va ser candidata a les primàries demòcrates en 2020 contra l’actual president, Joe Biden, va aparèixer per sorpresa davant del tribunal per a donar el seu suport als manifestants a favor de l’avortament.

Warren he fet un apassionat discurs en el qual ha advertit contra les conseqüències que la decisió del Suprem tindria sobre la gent més humil. “Això no afectarà la gent que pot comprar-se un bitllet d’avió per a viatjar als estats que permetran l’avortament”, ha dit Warren, sinó a les dones sense recursos que visquin en estats on la decisió del Suprem s’usarà, previsiblement, per a limitar l’accés a la interrupció de l’embaràs.

La multitud congregada al seu voltant en el costat esquerre de les escales, entre els quals hi havia també diversos manifestants amb pancartes a favor dels drets de les persones trans i del col·lectiu LGTB, ha començat a cridar quan la senadora ha acabat el seu discurs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona