Política

conflicte bèl·lic a l'est d'europa

Ucraïna acusa Rússia d’antisemitisme i d’intentar justificar massacres

Diversos membres del govern d’Ucraïna han acusat les elits russes de ser “profundament antisemites”

El govern d’Ucraïna ha afirmat aquest dilluns que les paraules del ministre d’Exteriors rus, Serguei Lavrov, segons el qual el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, i Adolf Hitler comparteixen “orígens hebreus” són un reflex de l’antisemitisme rus i un intent de justificar l’assassinat massiu d’ucraïnesos.

Lavrov “no va poder ocultar l’arrelat antisemitisme de les elits russes”, ha escrit el ministre d’Exteriors ucraïnès, Dmytro Kuleba, en Twitter, citat per l’agència Unian.

“Els seus aberrants comentaris són insultants per al president Zelenski, Ucraïna, Israel i el poble jueu. En un sentit més ampli, les seves paraules demostren que la Rússia moderna està plena d’odi cap a altres pobles”, ha agregat.

L’assessor de la Presidència ucraïnesa Mijailo Podolyak va afegir per part seva, també en Twitter, que “les declaracions obertament antisemites de Lavrov, acusant els jueus de la II Guerra Mundial i de l’Holocaust, són una prova més que precisament Rússia és la successora de la ideologia nazi”. En aquest sentit, va agregar que “en tractar de reescriure la història, Moscou simplement busca arguments per a justificar els assassinats en massa d’ucraïnesos”, segons ha recollit l’agència Unian.

Podolyak ha constatat que Rússia “avalua de manera inadequada el món i el seu lloc en ell”, “acusa el poble jueu de provocar la guerra, revisa la història mundial a favor del nazisme i del dret a matar” i “amplia el seu arsenal militar, sense defugir les tecnologies del terrorisme i el genocidi”.

El cap de l’Oficina de la Presidència ucraïnesa, Andriy Yermak, al seu torn, ha afirmat en Telegram que “l’antisemitisme de Rússia és cada vegada més evident” i que “ja no s’amaguen i el mostren obertament al món”.

Primer van atacar amb coets el territori on es troba el Memorial de l’Holocaust Babi Yar, als afores de Kíiv, on es va produir una de les majors massacres de jueus en la II Guerra Mundial, ha assenyalat.

Ara el ministre d’Exteriors rus “compara a Volodímir Zelenski amb Hitler, que va assassinar a 6 milions de jueus, perquè segons Lavrov, ’els antisemites més notoris solen ser jueus’”. Yermak ha agregat que, d’aquesta manera, Rússia tracta d’explicar “les seves mentides sobre la ’desnazificació’, qüestionant de fet l’existència no sols de la nació ucraïnesa, sinó també de l’Holocaust”.

“És l’antisemitisme de les cavernes, el que inclou les teories de la conspiració sobre les quals sempre es construeixen els règims dictatorials”, va subratllar, al mateix temps que va afirmar que “aquesta agressió manifesta dels russos i la falta de respecte cap a la memòria històrica de nacions senceres no ha de quedar sense resposta”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona