Política

estat espanyol

Luis Medina hauria transferit els diners al seu compte als Països Baixos

Segons l’Agència Tributària entre l’abril i l’agost del 2020 va ordenar tres transferències per més de 93.000 euros amb un propòsit “desconegut”

El jutge del cas de les mascaretes de l’Ajuntament de Madrid, Adolfo Carretero, no va poder embargar l’aristòcrata i empresari Luis Medina perquè només va trobar 247,26 euros en el seu compte. Medina, que és investigat per haver cobrat comissions milionàries per la venda a l’Ajuntament de Madrid de material sanitari en plena pandèmia, hauria presumptament amagat els diners en un compte obert als Països Baixos, segons informaven ahir diversos mitjans que havien pogut accedir a la documentació del sumari.

D’acord amb aquesta documentació, Luis Medina va rebre el 31 de març de 2020 un pagament d’un milió de dòlars (912.800,97 euros). Aquesta quantitat, que presumptament correspondria a l’abonament d’una comissió, procedia de l’empresa malàisia EEE que els va proporcionar el material sanitari –mascaretes, tests d’anticossos i guants– i es va materialitzar en dos pagaments el 31 de març de 2020 sota el concepte “MASK”. Un de més de 684.000 euros, amb concepte i propòsit desconegut, segons recull la documentació de la causa, i un altre el mateix dia de més de 228.000 euros. Els dos pagaments van ser fets des d’un compte del Malayan Banking Berhad al del Deutsche Bank que el fill petit de Naty Abascal i el difunt duc de Feria Rafael de Medina a l’Estat espanyol. El mateix compte en què el jutge només va trobar 247,26 euros quan va procedir per embargar-lo per fer front a les responsabilitats civils que es puguin derivar del cas i no va poder.

I és que Medina, segons un informe de l’Agència Tributària, al poc de cobrar aquests diners procedents del banc de Malàisia va transferir-los als Països Baixos, informen diversos mitjans. Concretament, segons el mateix informe, Medina ordena fer tres transferències –dues de 93.700 euros i una altra de 93.683– amb “propòsit desconegut” a una entitat dels Països Baixos, els dies 2 d’abril, 22 de juny i 4 d’agost del 2020. La primera transferència hauria tingut lloc poc tan sols dos dies després de rebre el primer pagament.

Luis Medina és investigat juntament amb Alberto Luceño per haver cobrat comissions milionàries per la venda a l’Ajuntament de Madrid de material sanitari que en alguns casos va resultar inservible o de mala qualitat. El magistrat va admetre dijous passat la querella de la fiscalia per suposats delictes d’estafa i blanqueig de capitals. El cas es va destapar quan els bancs on havien ingressat les comissions van avisar el Servei de Prevenció de Blanqueig de Capitals, i aquest, la fiscalia, en veure possibles indicis de delicte. El jutge dona per bo el relat de la fiscalia, que sosté que Luis Medina es va aprofitar del fet de ser un personatge públic i de conèixer el cosí de l’alcalde de Madrid per lligar els contractes amb l’Ajuntament.

“Pa la saca”

Alberto Luceño, un dels empresaris investigats per una suposada estafa a l’Ajuntament de Madrid amb material sanitari durant la pandèmia, li va dir al seu soci Luis Medina, després d’ingressar els diners de la suposada estafa, que el botí anava “pa la saca”. El segon dels investigats, Luis Medina, va respondre: “Bé!!!!”

Els dos correus consten en el sumari del cas obert contra els empresaris, al qual ha tingut accés EFE. Estan datats el 30 de març de 2020. El correu que li envia Luceño a Medina adjunta còpia dels documents que acrediten una transferència a favor seu de 750.000 euros.

En un altre correu que també consta en el sumari, enviat uns dies abans, el 27 de març de 2020, Luceño li comunica al seu soci que han tancat l’acord amb Leno, la companyia de Malàisia que va ser la seva proveïdora, i li diu: “Enhorabona, amic!!!!!!!!!!! Amb els nostres més i els nostres menys, t’ho mereixes. Ara seny ehhh? Abraçada forta”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’haver acceptat un suborn

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona
guerra a gaza

Israel mobilitza dues brigades de reservistes en el sud de Gaza

barcelona
política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona