Política

El jutge només troba 247 euros en els comptes de Luis Medina

Davant la impossibilitat d’embargar-li res, el magistrat del cas de les mascaretes estudia adoptar noves mesures cautelars

El titular del jutjat d’instrucció número 47 de Madrid, Adolfo Carretero, no ha pogut embargar res a l’empresari i aristòcrata Luis Medina Abascal, un dels dos comissionistes investigats pel cas de les mascaretes venudes a l’Ajuntament de Madrid en plena pandèmia. El magistrat, en un escrit enviat a les parts personades en el procés, demana a la fiscalia anticorrupció i a les acusacions que li proposin noves mesures cautelars per assegurar que l’aristòcrata comissionista faci front a les responsabilitats civils que puguin derivar-se el cas, perquè en el seu compte només hi té 247,26 euros. Segons va confirmar a la Ser la fiscalia anticorrupció, el buidatge dels comptes podria comportar un possible delicte d’alçament de béns, ja que els últims moviments van tenir lloc quan l’empresari se sabia investigat. Luis Medina –fill de Naty Abascal i el difunt duc de Feria Rafael de Medina– és investigat juntament amb Alberto Luceño per haver cobrat comissions milionàries per la venda a l’Ajuntament de Madrid de material sanitari que en alguns casos va resultar inservible o de mala qualitat. El magistrat va admetre dijous passat la querella de la fiscalia per suposats delictes d’estafa i blanqueig de capitals. El cas es va destapar quan els bancs on havien ingressat les comissions van avisar el Servei de Prevenció de Blanqueig de Capitals, i aquest, la fiscalia, en veure possibles indicis de delicte. El jutge dona per bo el relat de la fiscalia, que sosté que Luis Medina es va aprofitar del fet de ser un personatge públic i de conèixer el cosí de l’alcalde de Madrid per lligar els contractes amb l’Ajuntament.

“En Luis ja m’ha dit...”

D’altra banda, l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida (PP), que fins ara ha esquivat el cas, torna a ser el focus d’atenció. El seu cognom apareix en unes converses de WhatsApp incorporades a la causa i difoses ahir per diversos mitjans. Almeida hauria contactat amb Medina mentre el també investigat Luceño negociava els contractes amb una alt càrrec del consistori, Elena Collado. En una de les converses, aquesta li diu: “Mira a veure si està tot correcte amb els contractes”, a la qual cosa ell contesta: “Perfecte. Gràcies. Ja m’ha dit en Luis [Medina] que li va trucar l’Almeida.” L’alcalde reconeix la trucada, però assegura que va ser per agrair-li una donació de material.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Més de quaranta morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona