Política

Els EUA juntament amb el G7 i la UE anunciaran dimecres noves sancions contra Rússia

Les noves mesures, adoptades després de la massacre de Butxa, inclouran la prohibició de fer qualsevol nova inversió a Rússia

Des de dilluns ja no es permet fer pagaments de deute sobirà a Rússia des de comptes dels Estats Units

Els Estats Units (EUA) anunciaran aquest dimecres, en coordinació amb el G7 i la Unió Europea (UE), un nou paquet de sancions contra Rússia per a “portar-la encara més pel camí de l’aïllament econòmic financer i tecnològic”, després de la suposada massacre de civils en Butxa (Ucraïna).

Una font coneixedora de la decisió ha dit a Efe que aquesta mesura inclourà la prohibició de tota nova inversió a Rússia, a més de majors sancions contra les institucions financeres i propietat de l’Estat rus, i altres addicionals contra funcionaris del Govern i els seus familiars.

Les sancions volen soscavar els instruments de poder dels quals disposa Rússia, imposaran un mal “agut i immediat” contra Moscou i faran que la “cleptocràcia” russa rendeixi comptes per finançar la guerra del president, Vladímir Putin, segons la font estatunidenca.

Aquesta font ha afegit que els EUA “han conclòs” que Rússia ha comès crims de guerra a Ucraïna “i la informació des de Butxa sembla que mostra més proves” d’aquests delictes, per la qual cosa Washington treballarà amb els seus aliats per a assegurar-se que es produeix una rendició de comptes i un dels instruments per a això són les sancions.

El govern ucraïnès i diversos països occidentals, com els EUA, han acusat Rússia d’estar darrere de la presumpta matança de civils en la localitat de Butxa, al nord-oest de Kíiv, descoberta fa uns dies, mentre que Moscou les ha negat, i ha titllat les acusacions de falses.

Els EUA i els seus socis occidentals han imposat diverses rondes de sancions contra Rússia des de l’inici de la invasió d’Ucraïna el passat 24 de febrer.

Aquest dimarts el Departament del Tresor estatunidenc ha informat de la imposició de sancions contra dues de les majors plataformes que acullen i permeten operar a organitzacions cibercriminals des de Rússia, el mercat negre Hydra Market i el de canvi de moneda virtual Garantex.

Les sancions han estat imposades en coordinació amb la Policia Federal d’Alemanya, que aquest dimarts ha tancat servidors de Hydra en aquest país i ha confiscat 25 milions de dòlars en bitcoins.

Una font del Departament del Tresor ha informat avui Efe que els Estats Units ja no permeten a Rússia pagar als seus creditors de deute sobirà des dels comptes que el govern de Vladímir Putin manté oberts en bancs estatunidencs.

Des que els russos van començar la invasió d’Ucraïna el passat 24 de febrer, les reserves en dòlars que el Banc Central de Rússia té en institucions financeres dels EUA romanen bloquejades, però fins ara s’havia estat permetent el seu ús per a fer pagaments del venciment de cupons de deute sobirà en dòlars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona