Política

Ucraïna

Rússia obrirà un corredor per a ucraïnesos que deposin les armes a Mariúpol

L’oferta russa seria vàlida per aquest dimarts

El Ministeri de Defensa de Rússia ha proposat avui a l’Exèrcit ucraïnès obrir un corredor per a l’evacuació dels combatents que encara es troben a la ciutat portuària de Mariúpol (mar d’Azov), amb la condició que deposin les armes.

La proposta inclou a les unitats de les Forces Armades, els batallons de defensa territorial i els mercenaris estrangers, però no esmenta els destacaments ultranacionalistes.

Segons ha explicat Mijaíl Mizintsev, responsable del Centre rus de Control de la Defensa Nacional, l’Exèrcit rus està disposat a declarar un alto el foc a les 09.30 h. del dimarts, 5 d’abril, “exclusivament per motius humanitaris”. “Es respectaran les vides de tots aquells que lliurin les armes”, ha explicat.

Per a això, aquests hauran de declarar un alto el foc a les 06.00, deposar les armes i abandonar Mariúpol amb bandera blanca per la ruta consensuada amb la part ucraïnesa i que els portarà fins a territori controlat per Kíiv a la regió de Zaporíiia. De les 10.00 a les 13.00 els combatents ucraïnesos hauran d’abandonar la ciutat en direcció a la localitat de Mangusha “sense armes ni municions”.

Mariúpol, ciutat en la qual encara romanen unes cent mil persones, segons diverses estimacions, es troba sota setge de les tropes russes i les milícies separatistes des de fa diverses setmanes.

Segons l’Ajuntament, en el setge a la ciutat, condemnat per la seva brutalitat per la comunitat internacional, haurien mort unes cinc mil persones.

La setmana passada l’Exèrcit rus es va retirar de la regió de Kíiv i va reagrupar les seves forces per a centrar tots els seus esforços en la conquesta del Donbass, objectiu original de l’“operació militar especial” llançada el 24 de febrer passat.

Les autoritats de la república popular de Donetsk, la independència de la qual va ser reconeguda pel Kremlin tres dies abans de la intervenció militar russa a Ucraïna, han demanat als habitants de les ciutats de Slaviansk i Kramatorsk, principal centre militar ucraïnès en el Donbass, que abandonin el territori abans de l’ofensiva final russa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona