Política

L’alcalde de Mariúpol diu que encara hi ha uns 160.000 civils assetjats a la ciutat

L’alcalde de Khàrkiv diu que molts civils tornen a la ciutat

Al voltant de 160.000 civils romanen actualment en l’assetjada Mariúpol, en el sud-est del país, segons ha informat avui dilluns l’alcalde d’aquesta ciutat ucraïnesa, Vadim Boitxenko. “Desgraciadament, encara hi ha molta gent que es troba a la ciutat de Mariúpol. La xifra supera amb seguretat els 100.000 habitants. Segons les nostres estimacions, al voltant de 160.000 persones es troben bloquejades a la ciutat de Mariúpol”, ha explicat Boitxenko a la televisió, citat per l’agència Unian.

Boitxenko ha agregat que la gent s’està quedant en una ciutat en la qual avui és impossible viure, sense aigua, sense llum, sense calefacció i sense comunicació a conseqüència del setge de tropes russes.

També ha subratllat que el que succeeix a la ciutat és un genocidi per part de Rússia contra la població ucraïnesa i els habitants de Mariúpol i ha al·ludit al “joc cínic” quan la part russa parla d’obrir un corredor des de Mariúpol, però de fet no ho permeten.

L’agència Unian agrega que l’ONU està rebent cada vegada més dades que confirmen la presència de fosses comunes en Mariúpol. L’agència explica que actualment, la situació a la ciutat continua sent tràgica, i afegeix que els morts estan sent enterrats als patis, i l’ajuntament de Mariúpol ha informat que cada vegada més persones moren de fam.

Civils tornen a Khàrkiv

Per la seva banda, l’alcalde de Khàrkiv, Ígor Terejov, va assenyalar en televisió que al voltant del 30% dels seus habitants van abandonar la ciutat, encara que va precisar que molts ja han començat a tornar.

Va agregar que els atacs russos deixen cada dia enormes pèrdues a la ciutat, on, avui dia, més de 1.100 habitatges han quedat destruïdes.

Irpín, prop de Kíiv, hauria estat alliberada, segons fonts ucraïneses

La ciutat ucraïnesa de Irpín, als afores Kíiv, ha estat alliberada de les tropes russes, segons ha explicat el seu alcalde, Oleksandr Markushyn, a través del seu compte de Telegram. “Irpín està lliure de l’horror rus. Glòria a Ucraïna”, és el missatge transmès per l’alcalde, d’acord amb el portal de notícies ucraïnès Ukrinform.

Markushyn, no obstant això, adverteix als seus ciutadans de què no han de tractar de tornar de moment, “ja que la situació continua sent molt perillosa”.

Aquesta ciutat, considerada la porta de Kíiv, va ser escenari de durs combats entre les tropes russes que tractaven d’aconseguir la capital i l’exèrcit ucraïnès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona