Política

La comunitat ucraïnesa reclama agilitzar els tràmits d’acollida i denuncia “el col·lapse” a Fira Barcelona

Unes 300 persones es concentren a plaça Catalunya i anuncien accions de boicot i assenyalament a empreses russes

La comunitat ucraïnesa demana a les institucions “un esforç” per agilitzar els tràmits d’acollida i denuncia el col·lapse a Fira Barcelona. En declaracions als mitjans, l’activista Ostap Petrushchak ha considerat que cal “coordinar-ho de forma més eficient”. Tot i que ha reconegut que s’està fent un “esforç sobrehumà” per gestionar l’acollida de refugiats, ha assegurat que altres països com Polònia estan rebent moltes més persones i ho “estan solucionant molt bé”. Unes 300 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han tornat a concentrar aquest migdia a plaça Catalunya contra la invasió russa. Els activistes acampats des de fa un mes al centre han decidit que a partir d’ara se centraran en accions de boicot i assenyalament a empreses russes.

Petrushchak ha detallat que tot i que continuaran fent concentracions mentre duri el conflicte, han decidit concentrar les seves protestes “a fer assenyalaments i boicots a companyies que segueixen col·laborant amb Rússia, a anar a l’ambaixada russa i a altres llocs”. Accions que, a parer seu, poden fer “més mal” a Putin i “més bé a Ucraïna”. “L’activitat no pararà”, ha assegurat.

Precisament ara fa un mes la comunitat ucraïnesa es va començar a mobilitzar contra la invasió Russa. L’activista i portaveu del col·lectiu ha fet un “balanç positiu” d’aquestes setmanes i ha afirmat que “la resposta de la societat catalana ha estat molt àmplia”. “Notem que la gent està amb nosaltres”, ha conclòs tot afegint que encara “no s’ha fet prou a nivell polític”. “La Unió Europea pot fer més per acabar amb aquest conflicte molt més aviat”, ha reflexionat davant la premsa.

En ser preguntat per les dificultats per demanar cita per tramitar la protecció temporal a Fira Barcelona, Petrushchak ha criticat que la gent ha d’esperar tres i quatre hores perquè els responguin el telèfon perquè està totalment “col·lapsat”. A més ha lamentat que es dona hora per “molt més endavant”. Davant d’això, ha fet una crida a l’Ajuntament i als governs català i espanyol a treballar per agilitzar-ho.

A la manifestació d’aquest diumenge s’hi han concentrat molts ucraïnesos que viuen a Catalunya des de fa anys. Una d’elles és l’Angela Polonska, que viu amb impotència i tristesa el conflicte. “Això que està passant és insuportable”, ha assegurat en declaracions a l’ACN tot demanant a la UE que ajudi als seus compatriotes “amb armes per vèncer aquest tirà feixista”. “És increïble que això passi en ple segle XXI”, ha dit amb llàgrimes als ulls.

La protesta ha comptat amb un cor ucraïnès que ha interpretat l’himne del país poc després del so de sirenes de risc de bombardeig. Els concentrats han cridat consignes com “Europa desperta” o “Stop russian agression” i han desplegat una bandera blava i groga de grans dimensions.

A més de famílies senceres i molts representants de la comunitat ucraïnesa, al centre de Barcelona s’hi han vist també banderes georgianes i poloneses, així com algunes de russes sense la franja vermella, estàndard dels qui ranegen de la guerra iniciada pel govern de Vladímir Putin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES