Política

Rússia bombardeja de nou Lviv tot i haver dit que se centraria en el Donbass

Almenys cinc persones resulten ferides en l’atac amb míssils a la ciutat, situada a l’oest d’Ucraïna i pròxima a la frontera amb Polònia

Continua el setge rus sobre Mariúpol

Moscou va colpejar de nou ahir l’oest d’Ucraïna, ni vint-i-quatre hores després d’haver donat per completada “la primera fase” de la seva “operació” militar i anunciar que el seu exèrcit centraria els esforços a l’est del país. Poc després que el president dels EUA, Joe Biden, hagués visitat les tropes del seu país desplegades al costat polonès de la frontera, Lviv, la ciutat ucraïnesa situada a només noranta quilòmetres de la frontera i principal via de sortida dels refugiats, va rebre dos atacs amb sis míssils de les forces russes gairebé seguits. L’atac, en què van resultar ferides almenys cinc persones, tenia com a objectiu una refineria de petroli i un dels míssils va impactar prop de la torre de comunicacions. L’alcalde de Lviv, Andrii Sadovii, va informar en un missatge a les xarxes que cap edifici residencial havia resultat afectat pels bombardejos i va confirmar l’impacte de dos projectils en una estació de combustible que va provocar una columna de fum al nord-est de la ciutat.

Les forces russes van prendre també ahir el control de la ciutat de Slàvutitx, on viuen els treballadors de la desapareguda central nuclear de Txernòbil, però van acceptar marxar i alliberar l’alcalde de la ciutat, que havien fet presoner després d’una multitudinària protesta ciutadana. Reculada també a la província de Kherson, al nord de Crimea, però continua el setge rus sobre grans ciutats com Khàrkiv (al nord-est), Txerníguiv (al nord de Kíiv) i Mariúpol (al sud), segons un informe del servei d’intel·ligència britànic. I el dia en què el ministre rus de Defensa, Serguei Xoigú, reapareixia en un vídeo difós pel seu departament després de més dues setmanes desaparegut, fet que havia originat tota mena de rumors, va tornar a planar el fantasma de l’ús d’armes nuclears en la guerra. El vicepresident del Consell de Seguretat de Rússia, l’exmandatari Dmitri Medvédev, va afirmar que ningú vol una guerra, però que l’amenaça d’un conflicte nuclear “sempre hi és”, va assenyalar en una entrevista a l’agència RIA.

Ucraïna eleva a 136 el nombre de nens morts

Les autoritats ucraïneses van elevar ahir ja a 136 el nombre de nens morts com a resultat de la invasió russa, iniciada el 24 de febrer passat, mentre que 199 menors més haurien resultat ferits. La major part de les víctimes, tant mortals com ferides, s’han registrat a Kíiv, segons dades de l’oficina del Fiscal General d’Ucraïna, que xifra en 570 el nombre d’edificis educatius atacats per les forces russes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Israel llança un atac amb drons contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional espanyola tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona