Política

La campanya electoral també es viu a 'Second Life'

Ciutadans-Partit de la Ciutadania (C's) s'ha convertit en el primer partit català a entrar al món virtual de Second Life. El partit que lidera Albert Rivera ha creat la seva seu virtual en aquesta plataforma digital, que cada dia està més polititzada. Precisament dimecres 16 de maig, les seus virtuals del PP a Gijón i del PSOE a Oviedo han estat cremades a Second Life i, de fet, han estat considerats per alguns actes de kale borroka virtual.

Ciutadans ha creat també un personatge virtual per al president del partit, Albert Rivera, i per a la candidata per Barcelona, Esperanza García, que podran explicar les seves propostes electorals a través de la xarxa.

Second Life ha despertat l'interès de la política a l'Estat. La candidata socialista a l'Alcaldia d'Oviedo, Paloma Sainz, ha estat la primera política espanyola que es presenta a les eleccions del pròxim 27 de maig que va obrir una oficina a l'espai virtual Second Life. També ho ha fet el coordinador general d'Izquierda Unida, Gaspar Llamazares, que fa uns dies va celebrar el primer míting virtual.

Així mateix, el PP de Castella-la Manxa va ser el primer partit a comunicar-se amb els ciutadans i oferir informació sobre les seves propostes i compromisos a través d'aquest món virtual.

També en la política francesa ha arribat la curiositat per Second Life. L'aspirant socialista, Ségolène Royal, i el candidat del Front Nacional, Jean-Marie Le Pen, van tenir personatges virtuals en les passades eleccions presidencials.

Second Life és un món virtual tridimensional, obert el 2003 per l'empresa de San Francisco (EUA) Linden Labs, que permet la interacció en temps real dels usuaris a través d''avatars' -representacions gràfiques de si mateixos- en un espai que poden construir i modelar al seu gust.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Quatre mesos per renovar la senyera esparracada del castell de Montjuïc

Barcelona

Bagué denuncia de nou el retard del desdoblament de la N-260

besalú / figueres
àfrica

Sud-àfrica vota amb la incertesa de si l’ANC reeditarà la majoria absoluta

barcelona
argentina

Primera crisi de govern del president argentí Javier Milei

barcelona

SOM-HI-ERC demana que la piscina es gestioni amb prestació de serveis

santa coloma de farners
Guerra a Gaza

Israel acusa Sánchez "d'incitar al genocidi del poble jueu”

barcelona
guerra a gaza

Israel no afluixa en la seva ofensiva militar a Rafah

barcelona
guerra a gaza

Espanya reconeix oficialment l’estat de Palestina

barcelona
Daniel Sirera
President del grup municipal del Partit Popular a l’Ajuntament de Barcelona

“El vet a Colau ha repercutit en tota la política catalana”

Barcelona