Política

Borrell assegura que l’atac rus a Mariúpol és un “crim de guerra massiu”

Els ministres d’Exteriors de la UE debaten més sancions a Rússia, incloses al sector del petroli

L’alt representant per a la Política Exterior de la Unió Europea, Josep Borrell, ha assegurat aquest dilluns que l’atac rus a la ciutat ucraïnesa de Mariúpol és un “crim de guerra massiu”. A l’arribada a la reunió dels ministres d’Exteriors a Brussel·les, Borrell ha subratllat que Rússia està “cometent molts crims de guerra”. “Aquesta és la paraula hem de dir-ho. El que està passant a Mariúpol és un crim de guerra massiu, ho estan destruint tot, bombardejant i matant a tothom, de manera indiscriminada”, ha apuntat Borrell. D’altra banda, l’alt representant de la Unió Europea ha afirmat que els ministres debatran en la trobada noves sancions a Rússia, incloses al sector del petroli. “No és una guerra, és la destruccició massiva d’un país sense cap tipus de consideració per la llei de les guerres”, ha insistit Borrell.

Sancions al sector energètic

En la reunió d’aquest dilluns, els ministres d’Exteriors de la Unió Europea debaten sancions al sector energètic rus. Borrell ha evitat mencionar cap mesura concreta, però sobre la taula dels ministres hi ha l’embargament al petroli rus, una mesura que ja han pres els Estats Units i el Regne Unit.

La Unió Europea no ha fet aquest pas per la dependència energètica de Rússia i les reticències d’Alemanya, un dels països que més energia russa compra. Amb tot, a l’arribada al Consell d’Afers Exteriors el ministre de Lituània, Gabrielius Landsbergis, ha defensat que cal abordar les sancions energètiques a Rússia, especialment al sector del petroli, perquè és la principal font d’ingressos del país.

Landsbergis també ha instat els seus homòlegs europeus a “no cansar-se” a l’hora d’imposar sancions a Rússia després que hagi observat una “sensació de fatiga” entre els ministres. “Això envia un missatge molt dolent als qui estan lluitant a Ucraïna”, ha remarcat.

Al seu torn, el ministre d’Exteriors irlandès, Simon Coveney, ha considerat “apropiat” debatre l’embargament al petroli rus. “Vist el nivell de destrucció, és difícil pensar que no ens haguem de moure al sector energètic”, ha indicat. El ministre danès, Jeppe Koffod, ha remarcat que el seu país dona suport a les “sancions més dures” possibles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona