Política

Montse Mindan (Junts) no repetirà com a alcaldable de Roses l’any vinent

Ha ocupat l’alcaldia de Roses durant vuit anys en tres mandats i ha estat la cap de llista dos cops

Ahir ho va comunicar oficialment a l’assemblea local

Montse Mindan va comunicar ahir al vespre als associats de Junts a Roses que renunciava a encapçalar de nou, i per tercer cop, la llista de la candidatura a les eleccions municipals de l’any vinent. “Em penso que ja n’hi ha prou”, va manifestar ahir mateix Mindan, que va donar per tancada la seva etapa a la política municipal. “L’any que ve farà 24 anys que vaig entrar a l’Ajuntament de regidora per una carambola, perquè anava de número 9 i la situació ens ha portat on ens ha portat”, va afirmar.

Mindan ha defensat sempre públicament que amb dos mandats com a alcaldessa ja n’hi havia prou. I, de fet, ha presidit l’Ajuntament durant vuit anys, tot i que en tres etapes. Inicialment va ser alcaldessa quan Carles Pàramo va decidir deixar l’alcaldia a meitat de mandat. Posteriorment, Mindan va completar el següent durant quatre anys. Ara, en l’actual, va exercir com a alcaldessa els dos primers anys del mandat, fruit del Pacte de Canyelles amb ERC i GdP, que li feia cedir els dos últims del mandat a Joan Plana, d’ERC, actualment l’alcalde de Roses.

Va admetre ahir que la decisió estava presa feia dies. “La decisió estava presa de feia temps. Vaig dir que passés el que passés ho faria. Hi ha altres casuístiques: una és la família, ja que són molts anys, i l’altra, la salut. La pandèmia m’ha afectat moltíssim i ja n’hi ha prou. Junts per Roses haurà d’obrir ara un procés per trobar un candidat a l’alcaldia dins del mateix grup. El procés s’iniciarà ara amb l’anunci fet ahir per Mindan.

La candidata de Junts (i CiU) en els dos últims mandats és diplomada en empreses i activitats turístiques. Ha treballat al sector del turisme i l’hostaleria i també en un negoci familiar. Va arribar a la política municipal l’any 1999 i ha passat consecutivament per Convergència, el Partit Demòcrata Europeu Català i finalment Junts per Catalunya.

Va accedir per primer cop a l’alcaldia l’any 2013. Va ser imputada per haver donat suport al referèndum sobre la independència de Catalunya del 2017, però el jutjat penal número 1 de Figueres va dictar la seva absolució en no trobar proves sobre la seva suposava vinculació amb l’organització de la votació. Entre altres càrrecs va ocupar la presidència del Consell Comarcal de l’Alt Empordà quan Ferran Riquer va plegar. Posteriorment també ha estat diputada a la Diputació.

LA FRASE

Em penso que ja n’hi ha prou. Deixo la política municipal. Amb 24 anys n’hi ha prou
Montse Mindan
EXALCALDABLE DE JUNTS PER ROSES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia