Política

Biden avisa Putin que “no té ni idea del que vindrà”

El president dels EUA centra el discurs de l’Estat de la Unió en la guerra a Ucraïna

El mandatari afirma que la invasió russa “ha unit més” Occident

El president dels Estats Units, Joe Biden, va advertir al seu homòleg rus, Vladímir Putin, de les greus conseqüències que afronta si persisteix en la seva operació militar en terres ucraïneses i va assegurar que Occident està “més unit” després de la invasió. “No té ni idea del que vindrà”, va pronunciar Biden amb una mirada desafiant durant el seu primer discurs de l’Estat de la Unió davant del Congrés.

Biden va insistir que tant els EUA com els seus aliats continuaran exercint pressió econòmica sobre Rússia per intentar que Putin ordeni la retirada de l’exèrcit rus d’Ucraïna. “[Putin] va pensar que ens podria dividir aquí i a Europa. Però Putin es va equivocar. Estem preparats. Estem units. I això és el que hem fet. Ens hem mantingut units”, va assenyalar.

Des de l’inici de la invasió de Rússia a Ucraïna, el ruble ha perdut el 30% del seu valor i la borsa local ha caigut fins a un 40% i ha suspès la seva cotització. Això ha estat resultat de les diferents rondes de sancions liderades per Washington i Berlín, que han decidit carregar contra els principals bancs russos i la capacitat de Moscou de buscar finançament a Occident.

En tancar les seves paraules sobre el conflicte a Ucraïna, Biden va llançar una frase poètica amb molt significat: “Putin pot envoltar Kíiv amb tancs, però mai guanyarà el cor i l’ànima del poble ucraïnès. Mai extingirà el seu amor per la llibertat.” Aquest tancament va suposar l’aplaudiment general de tots els congressistes demòcrates i republicans.

Més enllà de la situació a Ucraïna, Biden també va fer menció a diferents qüestions que marcaran el camí durant els pròxims mesos, com ara el desenvolupament de la pandèmia del coronavirus i la inflació, que s’ha disparat al 7%. Biden va reconèixer que “massa famílies” dels EUA “lluiten per mantenir-se al dia amb les factures” i va assenyalar que controlar l’alça dels preus és la seva prioritat.

La popularitat de Biden és ara d’entre el 38% i el 41%, una dada propera a la de l’expresident Donald Trump en aquest punt de mandat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi al final de la campanya basca

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA rebutgen l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona