Política

Espanya enviarà 20 tones de medicaments i material sanitari a Ucraïna

Albares: “És un senyal més del nostre suport i solidaritat amb el poble ucraïnès”

El ministre d’Exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, ha assistit aquest dissabte a la recepció del primer enviament d’ajuda humanitària a Ucraïna que està format per unes 20 tones de medicaments i material sanitari. “L’enviament d’aquest material és un senyal més del nostre suport i solidaritat amb Ucraïna”, ha afirmat Albares des de la base aèria madrilenya de Torrejón de Ardoz i acompanyat de l’encarregat de negocis de l’ambaixada d’Ucraïna, Dmytro Matiuschenko, i del director de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional, Antón Leis. “Espanya, com a poble amb un fort arrelament solidari, és extraordinàriament sensible amb el profund patiment de la població ucraïnesa”, ha continuat el titular d’Exteriors.

Segons el govern espanyol, aquest enviament de 20 tones de material sanitari respon a la sol·licitud realitzada el 15 de febrer passat pel govern d’Ucraïna –davant el Mecanisme Europeu de Protecció Civil- en previsió d’un empitjorament de la situació humanitària. Ucraïna reclamava productes sanitaris i medicaments, vehicles, equips de protecció personal, mantes i tendes.

Les 20 tones de material sanitari i medicaments té un valor de més de 150.000 euros i el transport es farà per carretera amb un cost de 10.000 euros sota el paraigües de la iniciativa Team Europe.

D’altra banda, els dos combois amb ciutadans espanyols escortats per la Policia Nacional segueixen avançant fins a la frontera d’Ucraïna. L’avenç dels autocars és “molt lent” pel col·lapse de vehicles que vol abandonar el país. El Grup Especial d’Operacions (GEO) assegura els subministraments i el proveïment de combustible, mentre que una altra vintena de GEO de la Policia Nacional ja es troben a la frontera per encarregar-se del “pas segur” dels dos combois. En paral·lel, el ministre d’Exteriors, José Manuel Albares, ha confirmat que no “s’escatimaran esforços” per treure el centenar d’espanyols que encara queden a Ucraïna per voluntat pròpia i que han quedat atrapats en el conflicte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona
Estat espanyol

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona