Política

Biden avisa Putin que pagarà car l’atac a Ucraïna

Els EUA imposen noves sancions per debilitar l’economia russa

Estudien excloure Rússia dels pagaments SWIFT

El president dels Estats Units, Joe Biden, va castigar ahir Rússia amb una nova ronda de sancions després de la invasió d’Ucraïna i va acusar el president rus, Vladímir Putin, d’haver “triat aquesta guerra” i va assegurar que el seu país assumirà les conseqüències de la seva decisió.

Biden va prometre que infligirà un “cost greu a l’economia russa” en un discurs a la Casa Blanca, hores després que tancs, tropes i avions russos entressin a Ucraïna a primera hora del dijous i provoquessin la mort de desenes de militars i civils.

“Això tindrà un cost sever per a l’economia russa, tant de manera immediata com més endavant. Hem dissenyat aquestes sancions a propòsit per maximitzar l’impacte a llarg termini sobre Rússia i minimitzar l’impacte sobre els Estats Units i els nostres aliats”, va explicar Biden.

Així, el mandatari nord-americà va anunciar que el banc prestador més gran de Rússia, Sberbank, i quatre institucions financeres més d’aquest país seran sancionades, així com diferents membres d’elits russes i els seus familiars.

Aquestes accions, en principi, tenen l’objectiu de limitar la capacitat de Moscou de fer negocis amb divises foranes, com ara el dòlar, l’euro i la lliura, i se sumen a altres mesures que prohibeixen l’accés de Rússia al mercat de finançament dels països d’Occident.

Tot i remarcar que es tracta d’unes sancions “molt dures”, Biden va evitar excloure Rússia del sistema de pagament SWIFT, que permet les transferències de diners de banc a banc de tot el món i que seria un cop letal per als interessos del Kremlin.

No obstant això, aquesta opció sense precedents i que afectaria una de les potències més grans del món ha estat considerada per experts financers com l’última jugada en el tauler de la Casa Blanca en l’àmbit econòmic.

Qui esperava una reacció més contundent de Biden contra Rússia és Kevin Roberts, president de la Fundació Heritage, un dels centres de pensament més conservadors dels Estats Units.

En declaracions a El Punt Avui, Roberts va lamentar que “el món es veu obligat ara a fer front a les conseqüències de la debilitat del president Biden en l’escenari mundial”. “El que fan els Estats Units a continuació és d’importància crítica perquè aquest conflicte és molt més que Rússia i Ucraïna: es tracta de si els adversaris dels Estats Units, especialment el Partit Comunista Xinès, veuran el nostre país com un adversari formidable o una superpotència debilitada i irresoluble”, va comentar Roberts.

LES FRASES

Putin serà un pària en l’escena internacional
La guerra injustificable a Ucraïna farà Rússia més feble i la resta del món més forta
Les sancions tindran un cost molt alt en l’economia russa ara i durant molt de temps
Joe Biden
president dels estats units


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió europea

Un polèmic fitxatge de Von der Leyen renuncia a ocupar el càrrec

barcelona
política

El Govern aprova el Projecte de llei de l’Estatut dels Municipis Rurals

BARCELONA

La Diputació de Girona reformula els premis Projecta’t

girona
Política

ERC, Junts, CUP i comuns registren al Parlament una declaració de suport als encausats de Tsunami

barcelona
política

Junts demana préstecs a candidats i afiliats per sufragar la campanya

barcelona
política

Doble cita d’Illa a les comissions sobre mascaretes en precampanya

barcelona
Política

L’ANC presenta un recurs al Suprem per la campanya de Consum Estratègic

barcelona
orient mitjà

Israel exigeix sancions contra l’Iran pel seu programa de míssils

barcelona
política

El Congrés rebutja la petició del Senat de frenar la llei d’amnistia

Barcelona