Política

Stoltenberg: “Tot indica que Rússia continua preparant un atac a gran escala a Ucraïna”

El secretari general de l’OTAN adverteix que Moscou ha passat “a l’acció militar oberta”

Celebra les sancions que alguns països han anunciat després de la decisió de Moscou de reconèixer les repúbliques del Donbass

El secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, ha assegurat que Rússia “prepara un atac a gran escala” contra Ucraïna.

En una roda de premsa aquest dimarts després de la reunió extraordinària de la comissió OTAN-Ucraïna, Stoltenberg ha advertit que Rússia ha passat “a l’acció militar oberta” i ha assegurat que més tropes russes s’han mogut als territoris controlats pes rebels prorussos de Donetsk i Lugansk, la independència dels quals Moscou ha reconegut oficialment aquest dilluns.

“Condemnen la decisió de Moscou de reconèixer les autoproclamades República Popular de Donetsk i la República Popular de Lugansk”, ha manifestat l’ex-primer ministre noruec després de la trobada dels aliats amb Kíev. “També condemnem la incursió addicional de Rússia a Ucraïna”, un país, que segons ell, “ja està envaït des del 2014”, ha afegit. “Moscou ara ha passat dels intents encoberts de desestabilitzar Ucraïna a l’acció militar oberta”, ha reblat.

Stoltenberg ha assenyalat que “tot indica que Rússia continua preparant un atac a gran escala a Ucraïna”.

En aquest sentit, ha subratllat que ahir a la nit es va veure com “tropes russes addicionals es van moure cap al Donbass, a parts de Donetsk i Lugansk”.

Les paraules del secretari general de l’OTAN arriben després que la cambra alta del parlament rus hagi autoritzat el president, Vladimir Putin, a utilitzar la força militar fora del país.

El dirigent de l’aliança atlàntica ha remarcat que la demanda de Putin a la Duma s’afegeix a les “decisions de Rússia dels últims mesos” en l’escalada del conflicte. Segons el noruec, aquest “és només un pas més” en les “amenaces i el comportament agressiu” de Moscou. “Això no canvia el nostre missatge”, ha subratllat.

El noruec ha advertit de les “greus conseqüències” del comportament rus per a la seguretat d’Europa i ha demanat al Kremlin que deixi “d’alimentar el conflicte i esculli la diplomàcia”. “Continuarem fent tot el que calgui per seguir defensant l’aliança”, ha promès.

En aquest context, el secretari general de l’OTAN ha celebrat les sancions contra Rússia que han impulsat o preparen alguns països.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona