Política

El Regne Unit sanciona cinc bancs de Rússia i tres multimilionaris russos pel reconeixement de Donetsk i Lugansk

Johnson avisa que hi haurà més sancions si Putin agreuja encara més el conflicte a Ucraïna

El Regne Unit ha decidit sancionar cinc bancs de Rússia i tres multimilionaris russos pel reconeixement de Donetsk i Lugansk per part de Rússia.

Així ho ha anunciat aquest dimarts el primer ministre britànic, Boris Johnson. Els actius dels bancs Rossiya, IS Bank, General Bank, Promsvyazbank i Black Sea Bank quedaran congelats i els empresaris russos Gennady Timchenko, Boris Rotenberg i Igor Rotenberg no podran entrar al país. Londres és un centre financer important per als oligarques russos, que en els últims anys han ampliat les seves inversions al Regne Unit.

Johnson ha avisat que hi haurà més sancions si el president rus, Vladímir Putin, fa més moviments que agreugin encara més el conflicte a Ucraïna.

La Unió Europea també té previst aprovar aquest dimarts sancions que afectin “la capacitat de Rússia per accedir als mercats financers”.

A l’espera que els 27 aprovin les primeres represàlies pel reconeixement rus de les regions rebels de Donetsk i Lugansk, el president del Consell Europeu, Charles Michel, i la presidenta de la Comissió Europea, Úrsula Von der Leyen, han emès un comunicat conjunt on avisen que el paquet de sancions que hi ha ara sobre la taula inclou propostes que castigaran “bancs que financin les operacions militars russes” en aquests territoris. També asseguren que entraran a la llista de sancions les “persones implicades” en la decisió de reconèixer la independència de Donetsk i Lugansk.

Qui són els oligarques russos?

Gennady Timchenko és un multimilionari rus amb actius en diverses companyies energètiques russes. Segons Forbes, és el setantè home més ric del món i té una fortuna valorada en més de 23.500 milions de dòlars. És president de la junta directiva de la lliga russa d’hoquei KHL. Timchenko ja va ser sancionat el 2014 pels Estats Units arran de l’annexió russa de Crimea.

Boris Rotenberg és cofundador amb el seu germà, Arkady, del banc SMP i és copropietari de Stroygazmontazh, un grup constructor d’infraestructures energètiques. Té una fortuna valorada en uns 1.200 milions de dòlars, segons Forbes. Boris i el seu germà també van entrar a la llista negra dels EUA el 2014, però el primer es va salvar de les sancions europees, a diferència d’Arkady.

Igor Rotenberg és fill d’Arkady Rotenberg i està vinculat als negocis familiars. També multimilionari, Igor estava fins fa poc al capdavant de la companyia de perforació Gazprom Burenie.

El Regne Unit considera que els tres oligarques sancionats són pròxims a Putin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona