Política

Rússia prolonga la presència militar a Bielorússia

Els dos exèrcits allargaran la inspecció de les capacitats de combat de les seves tropes després de les maniobres Determinació Aliada 2022

El ministre de Defensa bielorús explica que la mesura té a veure amb l’increment de la tensió a la frontera amb Ucraïna

Rússia ha decidit prolongar la seva presència militar a Bielorússia més enllà de les maniobres Determinació Aliada 2022 per la tensió a l’est d’Ucraïna, que ha augmentat els últims dies i ha deixat les seves primeres víctimes tant militars com civils, segons les parts en conflicte: l’Exèrcit ucraïnès i les milícies prorusses.

El ministre de Defensa de Bielorússia, Víctor Jrenin, ha anunciat aquest diumenge que allargaran la inspecció de les capacitats de combat de les tropes enmig de les creixents amenaces a prop de la frontera comú. Jrenin ha precisat que la mesura té a veure amb l’“augment de l’activitat militar a prop de les fronteres de l’Estat de la Unió [de Rússia i Bielorússia] i de l’agreujament de la situació al Donbass”, a l’est d’Ucraïna.

Ha afegit que a partir d’ara els militars assajaran les etapes de defensa de l’Estat de la Unió que no han quedat cobertes “de manera detallada” durant les maniobres. Segons l’alt militar, l’enfocament de la nova inspecció serà el mateix i buscarà garantir una resposta adequada a l’“escalada” a prop de les fronteres comunes.

Jrenin ha denunciat que els veïns de Rússia i Bielorússia acaparen armes modernes –en una clara al·lusió a l’ajuda militar que ha rebut en els últims mesos Ucraïna- i augmenta el número d’exercicis i operacions “incomprensibles” al costat de la frontera dels dos països. “És obvi que estan dirigits contra Rússia i Bielorússia”, ha reblat.

El titular de Defensa bielorús ha acusat Occident de negar-se a respectar les “línies vermelles” de Rússia expressades en les seves demandes de seguretat, entre les quals destaca el veto a l’ampliació de l’OTAN a l’est.

Segons ell, de tot plegat se’n pot treure la conclusió que “a Europa fa molta olor a pólvora”. “L’empenyen a propòsit a la guerra”, ha conclòs.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El jutge amenaça Trump d’empresonar-lo per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
Política

Lluís Llach votarà Puigdemont

barcelona
estat francès

Macron aposta davant Xi per una relació equilibrada entre la UE i la Xina

barcelona
escòcia

John Swinney serà el nou primer ministre escocès

barcelona
política

Veray afirma que votar al PP serveix per dir “no al procés i no a Sánchez”

girona
OLOT

La CUP defensa una “reforma integral” del sector agroalimentari

OLOT
BESALÚ

Junts es compromet a posar al dia i climatitzar els centres educatius

BESALÚ
Política

Tortosa municipalitzarà el pàrquing de la plaça Alfons XII

Tortosa

La CUP defensa “lleis que treguin l’habitatge de les urpes dels fons voltor”

salt