Política

Scholz està disposat a “tractar seriosament” amb Putin “els problemes de seguretat a Europa”

El canceller alemany s’ha reunit amb el president d’Ucraïna i dimarts viatja a Moscou

El canceller alemany, Olaf Scholz, està disposat a “tractar seriosament” amb el president rus, Vladímir Putin, “els problemes de seguretat a Europa”, segons recull aquest dilluns la televisió pública alemanya DW. El líder alemany, que dimarts es reunirà amb Putin a Moscou, ha advertit que Occident imposarà “sancions efectives i de gran abast” a Rússia si envaeix Ucraïna. Scholz s’ha reunit aquest dilluns amb el president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, per mostrar el seu suport en un moment de màxima tensió.

Rússia manté més de 100.000 tropes a la frontera amb l’est d’Ucraïna i uns 30.000 soldats al sud de Bielorússia, molt a prop de Kíev. Putin continua reclamant garanties a l’OTAN que no s’expandirà cap a l’est d’Europa i que, sobretot, Ucraïna no formarà part de l’aliança atlàntica.

La tensió ha augmentat en els últims dies després que els Estats Units, el Regne Unit i alguns estats de la UE, com l’espanyol, hagin aconsellat als seus ciutadans que abandonin Ucraïna pel risc d’una invasió russa.

Via diplomàtica oberta

Europa viu el moment més crític dels últims dos mesos. Durant aquest temps, els Estats Units ha intentat liderar la negociació amb el Kremlin sense resultats. En les darreres setmanes, França i Alemanya s’han afegit als esforços diplomàtics. El president francès Emmanuel Macron es va reunir amb Putin la setmana passada i li ha trucat en diverses ocasions.

Després de rebre crítiques pel seu silenci inicial, el canceller alemany, del Partit Socialdemòcrata d’Alemanya (SPD), va viatjar la setmana passada a Washington per reunir-se amb el president dels EUA, Joe Biden, i aquesta setmana manté trobades amb el líder ucraïnès i el rus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia