Política

Els EUA i el Regne Unit ja tenen a punt les sancions a Rússia si envaeix Ucraïna

Moscou nega a l’ONU que vulgui atacar el país veí i que tingui 100.000 soldats desplegats

Biden rep l’emir de Qatar, potencial subministrador de gas a la UE

Els Estats Units i el Regne Unit ja tenen a punt un paquet de sancions contra Rússia en cas que aquest país ataqui Ucraïna. Les mesures anirien adreçades a diversos membres del cercle pròxim al president rus, Vladímir Putin. “Hem desenvolupat paquets específics de sancions contra les elits russes que compleixin uns certs criteris i contra els seus familiars, de manera coordinada amb els nostres aliats”, va afirmar una alta funcionària nord-americana sota condició d’anonimat.

Aquestes restriccions congelarien els actius que puguin tenir sota jurisdicció nord-americana aquestes persones, que són “particularment vulnerables a causa dels seus llaços financers profunds amb Occident”, va explicar la font. “Els sequaços de Putin ja no podran utilitzar les seves esposes o altres familiars per evadir les sancions”, hi va afegir.

A més d’aquestes restriccions a elits, si les tropes russes entren a Ucraïna, Washington imposarà “sancions massives contra les principals institucions en indústries clau i mesures de control d’exportacions sense precedents, per atrofiar la capacitat de Rússia de dur a terme les seves ambicions estratègiques”, va dir.

La pressió dels Estats Units i els seus aliats es va vehicular ahir en un altre front: el Consell de Seguretat de l’ONU, on Rússia, a contracor, es va veure obligada a donar explicacions sobre la crisi amb Ucraïna. L’ambaixador rus davant les Nacions Unides, Vassili Nebénzia, va negar que el seu país tingui intenció d’envair Ucraïna i va negar també que Rússia tingui desplegats100.000 soldats a la frontera amb el país veí. “No hi ha cap invasió prevista, ningú ho ha dit, sinó tot al contrari”, va dir, i hi va afegir que al darrere d’aquesta informació, difosa per Kíev i pels països occidentals, s’hi amaga “un engany a l’opinió pública per “rentar el cervell als ucraïnesos i impregnar-los de russofòbia”.

Els EUA també preparen el terreny per a les eventuals represàlies econòmiques de Rússia a les sancions dels països occidentals. El president nord-americà, Joe Biden, va rebre ahir a la Casa Blanca l’emir de Qatar, Tamim bin Hamad al Zani, una visita que va aixecar moltes expectatives pel fet que Qatar és un dels grans productors de gas natural liquat del món i podria ajudar la Unió Europea si Rússia li tallés el subministrament d’energia.

Tot i la tensió, els esforços de distensió continuen i ahir el president francès, Emmanuel Macron, va parlar per telèfon amb Putin. Els dos mandataris van valorar positivament els avenços del Quartet de Normandia (Alemanya, Rússia, Ucraïna i França) per trobar una solució pacífica al conflicte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona