Política

Junts diu que la reforma laboral de Díaz ha exclòs el criteri del teixit empresarial català

Nogueras: “El progrés de Catalunya no pot dependre de tacticismes partidistes vestits de suposades esquerres espanyoles”

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha insistit aquest dimarts que la seva formació farà un ‘no’ rotund en contra de la reforma laboral. Ha retret a Podem i al PSOE que portin al Congrés una reforma laboral que “és un pedaç” de la del PP i que només dona “una mica més de poder als sindicats espanyols i de la CEOE”. “Aquest diàleg social de què parlen no inclou el 99,8% del teixit empresarial de Catalunya i no han homologat la veu de la petita i mitjans empresa, dels autònoms, dels treballadors i dels sindicats catalans i, per tant, Catalunya queda exclosa del que anomenen diàleg social”, ha dit Nogueras.

La CUP

La diputada de la CUP Mireia Vehí ha insistit aquest dimarts en el ‘no’ de la seva formació a la reforma laboral acordat entre el govern espanyol i els agents socials perquè “reforça la debilitat de l’acomiadament” i “manté els convenis estatals per sobre els del sector”. Vehí ha retret a la ministra de Treball, Yolanda Díaz, que parli de ‘diàleg social’ mentre defensa que no es toqui ni una línia de l’acord pactat amb la patronal. “El diàleg pel diàleg no significa res i el que s’espera d’una ministra de Treball és que defensi els drets dels treballadors”, ha dit.

En aquest marc ha criticat durament Podem. “Ens sorprèn, malgrat que es veia venir, el paper que està fent Podem, que és preocupant” perquè “està fent perdre a l’esquerra el camp de batalla del que és possible”. “Què vol dir que si es toca la reforma laboral la patronal s’enfadarà?” ha preguntat. També ha criticat Podem perquè “després de defensar durant anys la plurinacionalitat de l’Estat faci prevaldre els convenis estatals a la reforma laboral”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES